NyheterTennis

Ny seger för Fair Play TK säkrade SM-final på hemmaplan

Fair Plays herrar avslutade Elitserien med bortaseger mot Växjö TS. 5-1 skrevs siffrorna till i fredagens match i Strandbjörkshallen. Nu väntar SM-final på hemmaplan.

– Tuff match. Växjö är inget dåligt lag. De var peppade till tusen i dag eftersom de behövde vinna två matcher för att hålla sig kvar i serien, men vi är starka. Det känns skönt att vinna serien och få spela final på hemmaplan, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick.

Fair Play tog hem två jämna dubbelmatcher och kopplade ett ordentligt grepp om matchen i Växjö. Florian Lakat/Linus Frost besegrade Daniel Svensson/Robin Thour med 6-4, 6-3 och Filip Bergevi/André Göransson slog Adam Heinonen/Tim Heinonen med sifforna 7-6, 6-4.

Men hemmalaget, som jagade nytt kontrakt, gav inte upp. Växjö tog hem första set efter tiebreak i samtliga singelmatcher. Trots den tuffa starten gick Fair Play fram till 3-0 i matcher eftersom Gustav Hansson (bilden) kom tillbaka på förstasingeln och besegrade Daniel Svensson med 6-7, 6-4, 10-8. Med en lika tung vändning säkrade Marius Ruzgas bortasegern när han slog Johan Finnhult med 6-7, 6-3, 10-5. Filip Bergevi ville inte vara sämre. Han reste sig och slog Robin Thour med 10-6 i supertiebreak. I kvällens sista match förlorade Florian Lakat en jämn tvåsetare mot Adam Heinonen.

SM-finalen spelas söndag 8 december på Fair Play Stadion.

Redan i morgon lördag den 30 november spelar Fair Play TK:s damer sin SM-final mot Upsala TK. Klockan 14 är det dags på Fair Play stadion.

Växjö TS-Fair Play TK 1-5

S1: Daniel Svensson-Gustav Hansson 7-6, 4-6, 8-10

S2: Robin Thour-Filip Bergevi 7-6, 4-6, 6-10

S3: Adam Heinonen-Florian Lakat 7-6, 7-6

S4: Johan Finnhult-Marius Ruzgas 7-6, 3-6, 5-10

D1: Daniel Svensson/Robin Thour-Florian Lakat/Linus Frost 4-6, 3-6

D2: Adam Heinonen/Tim Heinonen-André Göransson/Filip Bergevi 6-7, 4-6

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close