skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIK WormoNyheter

Nye Wormo-tränaren: ”Ambitionen är att vara i trean”

Under 2020 ska Daniel Glansk och Anders Schönberg bilda tränarduo i IK Wormo. Och med dem vid rodret hoppas klubben ta sportsliga kliv.
– Det kändes väldigt intressant att komma hit, säger Anders Schönberg. 

Det har gått knappt två veckor sedan IK Wormo aviserade kommande säsongs tränarduo i Daniel Glansk och Anders Schönberg.

De båda har aldrig tidigare arbetat tillsammans. Men Anders Schönberg anser deras bekantskap som betydelsefull i nya tränarjobbet.

– Det ska bli väldigt roligt att jobba tillsammans med Daniel. Vi känner varandra sedan tidigare, så det kommer bli väldigt kul. Ja, jag ser fram emot det, säger Anders Schönberg.

Hur ser rollfördelningen ut er emellan?

– Ja, det är ju ett delat huvudansvar. Sen hur det ser ut i planeringsstadiet, vem som tar vad och så vidare – det får vi se lite efterhand. Det är klart att vi behöver dela upp det lite. Men på pappret är det 50/50.

Hur känns det?

– Det är en ny grej för mig – men jag tror absolut att vi kommer kunna komplettera varandra bra. Vi har ju pratat mycket fotboll genom åren. Så vi vet hur vi står, och därför tror jag det kommer funka bra.

Själv hade Anders Schönberg önskat lite mer tid på sig efter ankomsten till Wormo. Att komma in i mitten av november, när halva frimånaden är över, är ett litet hinder på vägen, menar han.

– Nu handlar det ju om för oss att skapa oss en uppfattningen om spelarna, om truppen i stort. Förstå vad det är vi har att arbeta med. Först därefter kan man börja kolla på vilka förstärkningar som eventuellt behövs, säger Anders Schönberg.

– Tiden är ju ganska knapp, så det gäller att börja agera så fort som möjligt på marknaden, tillägger han.

Finns det någon förstärkning du siktar i dagsläget?

– Det skulle väl vara på målvaktssidan, där v egentligen bara har en målvakt i dagsläget.

För nya tränarduon väntar en truppinventering innan eventuella förstärkningar ros i hamn. Foto: Bildbyrån

Anders Schönberg kommer närmast från Hittarp, där han ledde laget under årets säsong. Dessförinnan har han bland annat en serieseger i Råå IF att skylta med.

Flera klubbar har tidigare visat intresse för den tidigare Hittarps-tränaren. Men valet föll slutligen på Wormo.

– Under tiden i Hittarp var det väl andra klubbar som ställde frågan. Men de dörrarna stängdes eftersom jag ville fullfölja mitt kontrakt. Sen när det kom ut att jag inte skulle fortsätta i Hittarp var Wormo väldigt snabba på att höra av sig.

En intressant målbild presenterades.

– Det kändes väldigt intressant att klubben hade en långsiktig plan på att nå Division 3 igen – det tilltalade mig. Sen fick jag till mig att det är en spelartrupp som är träningsvillig. Sen var det såklart tajmingen också, säger han.

Anders Schönberg vet hur det är att avancera i seriesystemet. Med honom som en av två vid rodret hoppas klubben återupprepa Division 3-spel – där man var 2018.

– Vi har väl fått från klubbens håll att ambitionen är att vara en Division 3-klubb igen. Det skriver jag helt under på. Sen är inte det sagt att det ska ske direkt efter 2020. Utan det är en process som vi kommer få arbeta med. Vi får se vilka spelare som vill vara med på resan.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close