NyheterVolleyboll

Falkenberg nästa utmaning för Örkelljunga VK

På söndagen åker Örkelljunga VK till Falkenberg för att försvara sin fina placering i volleybollens elitserie.

ÖVK har överraskat stora delar av volleyboll-Sverige så här långt. Laget ligger för närvarande på en tredjeplats i tabellen efter fem segrar och två förluster. I förra omgången besegrades Habo med klara 3-0.

Coachen Tomasz Kamuda (bilden) vet vad som krävs.

– Vi behöver hålla en jämn nivå i vårt spel, som vi har gjort sedan starten av säsongen. Vår organisation i block och försvar har blivit bättre och bättre. Vi är också konsekventa i de avgörande lägena, säger han  i ett pressutskick.

Falkenberg ligger för närvarande på en femte plats i Elitserien efter fyra segrar och tre förluster. Laget förlorade senast med 3-2 på bortaplan mot Linköping. I Falkenberg är det bröderna Johan och Daniel Gruvaeus som står för en stor del av poängen. Man har också en ung mycket duktig passare i Oskar von Sydow som har storebror och förre ÖVK-aren Ludwig von Sydow som back up

– Det är två unga lag som spelar på liknande sätt som möts. Dagsformen kommer sannolikt vara avgörande. Vi mötte Falkenberg i en träningsmatch innan serien startade och då vann vi med 3-1, säger Tomasz Kamuda.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close