NyheterTennis

MTK:s damlag i en direkt avgörande match om en plats i Elitserien

Malmö TK:s damlag besegrade Elfsborg Tennis med klara 4-0 på lördagen och på söndagen spelar MTK en ren seriefinal mot Växjö TS på hemmaplan. I potten – en elitserieplats. Det här innebär att Malmö nästa säsong kan ha två klubbar i tennisens elitserie för damer.

MTK behövde besegra Elfsborg med 4-0 och gjorde det också. Nu behöver man slå även Växjö TS med 4-0.

– Våra tjejer har gjort det otroligt bra så här långt och trots några retliga matchförluster i matchtiebreak under serien så får vi nu en intressant utmaning, att spela om seriesegern. Det är oerhört små marginaler och vi måste vinna med klara siffror men det känns skönt att ha fördel av hemmaplan, säger Malmö TK:s coach Anders Påhlsson i ett pressutskick.

Växjö TS som står för motståndet i seriefinalen är enda lag som kan hota Malmö TK om elitserieavancemanget (Fair Play TK:s andralag får inte gå upp i elitserien då klubben redan har ett lag där). Om Malmö TK skall gå upp i elitserien krävs alltså en 4-0-seger.

Malmö TK spelade senast i elitserien för damer hösten 2013. Efter en säsong i division 1 bestämde man sig sedan för att helt dra sig ur seriespelet på damsidan då man saknade spelare. För ett par år sedan började klubben om på nytt från den lägsta serien och i år var Malmö TK tillbaka i förbundsseriens division 1.

Matchen mot Elfsborg blev oväntat lätt och lite av ett antiklimax då västgötarna bara kom med två spelare och fick en spelare skadad, därmed blev det walkover i två singelmatcher.

Foto: MTK

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close