NyheterTennis

Stabil seger inte tillräcklig för att föra Malmö TK till Elitserien

Malmö TK:s damer avslutade division 1-spelet med seger mot Växjö TS. Matchen slutade 3-1 och det innebär en tredjeplats i tabellen och att Växjö TS tar elitserieplatsen. Inför den sista omgången fanns chansen för MTK att avancera till elitserien men då krävdes seger med 4-0 mot Växjö.

– Vi krigar ända in i mål och besegrar ett Växjö som maximerar sitt lag och som nästa år spelar i landets högsta serie. Sammantaget har vi gjort det otroligt bra som nykomlingar och vi är med och slåss om det, sammanfattar coachen Anders Påhlsson i ett pressutskick.

Isabella Mårtensson och Anna Opitz inledde söndagens seriefinal med att göra säsongens bästa dubbel och vann i två raka set mot ett Växjöpar som vunnit samtliga sina dubblar under serien.

I singelspelet blev det oerhört jämnt på förstasingeln där Isabella Mårtensson till slut kunde vinna med minsta möjliga marginal. Det blev 7-6, 6-7, 10-7 mot Isabel Petri Bere som var obesegrad under säsongen. På andrasingeln använde sig VTS av rutinerade Victoria Pahlett för första gången i årets seriespel och det visade sig vara ett smart drag då hon besegrade Anna Opitz i två raka set. På tredjesingeln visade Jonna Opitz envishet och bra inställning då hon vände och vann i ett matchtiebreak.

Totalt blev det en förlust, en oavgjord och resten vinster för Malmö TK:s damer i årets division 1- serie. Och framtiden ser bra ut på damsidan. MTK har presterat bra i den Svenska Juniorcupen för flickor 18 de senaste säsongerna och nyligen blev flickor 15-laget tvåa i sin allsvenska tennisserie. Hösten 2020 gör MTK ett nytt försök att nå division 1.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close