FotbollSvedala IF

Unga Svedala har målet siktat: ”Ska vinna serien”

2019 var Svedala IF ett av lagen som tampades om kvalplats till Division 5 – men utan att lyckas.
I år siktar man än högre – med ett ungt lag. 

– Det är en utmaning – men jag antar mig den gärna, säger huvudtränaren Bengt Green. 

Bengt Green är ny huvudtränare i Svedala IF. Tidigare har han verkat i klubbens juniorlag – där flera av den nya truppkonstellationens spelare hämtats ifrån.

Han har ett ungt lag att arbeta med inför 2020. Närmare tio spelare födda 2002 kommer att ingå i seniortruppen. Men Bengt Green poängterar fördelen i att han förfogat över just de spelarna tidigare.

– Jag känner ju killarna väl sedan en tid, och vi trivs bra ihop. Det kommer vara en väldig mix av ungt och äldre, men jag tror det är bra. Det gäller att få en balans mellan frejdighet och tuffhet, säger han.

Trots att försäsongen knappt inletts, spelartruppen är långt ifrån färdigbyggd, så har Bengt Green en tydlig vision kring hur han ser kommande seriespel utlöpa.

– Vi går för serieseger, så är det. Och där känner jag mig trygg. Det ska såklart både bli kul och tufft – men det är en utmaning jag gärna antar mig, säger han.

Vilka utmaningar ser du i truppbygget, just med tanke på att det är så många unga spelare?

– Såklart finns det utmaningar. Men vi har en del juniorer som var med redan i fjol, och därav skaffade sig seniorerfarenhet. Det är ett hungrigt gäng. Sen hur vi matcher det, hur många unga vi spelar per match – det får vi se.

Vad saknar du i truppen innan du är nöjd?

– Ja, vi har ju några spelare som varit och tränat med oss, spelare som jag hoppas bli klara. Får vi in dem så blir det bra. Men det är inte jag som sköter det, utan det är sportchefen. Det ser bra ut redan idag i truppen, men de spelarna hade gett en extra tyngd.

 

Joel Ask

Artikelbild: SIF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close