skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Så utnyttjar Malmö FBC uppehållet

En månads uppehåll råder i SSL. För Malmö FBC blir det en möjlighet till långsiktigt förberedelse.

Det råder uppehåll i SSL i tider av VM-slutspel. Satsande Malmö FBC har gjort slag i saken att utnyttja det på ett något okonventionellt sätt.

– Vi har ju planerat för detta uppehåll ganska länge. Den första veckan har vi haft som en återhämtningsvecka – alla spelarna har fått ledigt. Sen har vi två veckor där vi kör mer eller mindre försäsongsträning igen. Det kommer bli rätt mycket innebandyfys blandat med styrka och rörlighet, säger huvudtränaren och klubbansvarige, Mikael Jeppson.

– Vi tror att den här hårdträningen kommer ge oss förutsättningar, både på lång och kort sikt. Vi vill göra det bättre än tidigare säsonger. Undvika den där åttondeplatsen som ofta gör att vi faller tidigt i slutspel, tillägger han.

Malmö FBC har en handfull spelare iväg på VM-uppdrag. Spelare som kommer få sin beskära del av hårdträningen vad det lider. Nyckelspelarnas aktuella frånvaro hoppas man ska påverka laget så lite som möjligt.

– Vi får se vad som händer när de kommer tillbaka. Förhoppningsvis är de skadefria och redo att köra. För oss gäller det att göra det så bra vi kan även utan dem.

Hur pass bärande är de frånvarande VM-spelarna hos er?

– Vi är ett lag. Jämför man med tidigare säsonger, där vi bara haft en kedja som producerat, så har vi i år flera bra kedjor. Vi har ett ganska bra lag även utan dem. Men fem landslagsspelare – det säger sig själv.

Ökad träningsdos under december ska bli nyckeln på lång sikt. Foto: Bildbyrån

Malmö FBC ligger på en fjärdeplats efter elva spelade omgångar. Mikael Jeppson är belåten med vad han fått se sitt lag prestera hittills.

– Det är klart att vi tagit fler poäng än vad vi kanske trodde. Samtidigt känner jag att vi kunnat få med oss ännu fler, säger Mikael Jeppsson.

Vad kan ni bygga vidare på?

– Vi har förändrat våt försvarsspel ganska mycket till den här säsongen. Det har sett bra ut – men vi kan absolut utveckla mer där. I offensiven finns det mycket kvar att jobba med. Det är nästan det som är svårast. Men vi har haft många avslut och en bra effektivitet. Mot låga försvar har det inte sett lika bra ut.

I mitten av september stod det klart att Mikael Jeppson, utöver rollen som klubbansvarig, även tar över huvudtränaruppdraget i damlaget.

Med ett par månader att reflektera tillbaka på konstaterar han att det inte är en optimal situation.

– Det är väl inte optimalt, nä. Sen har inte det så mycket med laget att göra, för där har jag tid. Det är väl mest min familj som drabbas. Nu har jag valt att ta lite föräldraledigt från kansliet och enbart fokusera på laget, säger Mikael Jeppsson.

Hur ser du på rolltagningar i framtiden?

– Jag älskar ju att vara tränare, och det härlaget brinner jag enormt mycket för. Så där känner jag mig inte färdig. Sen har jag rollen som klubbansvarig, vilket är viktigt för föreningen. Vi får sätta oss ner under julen och titta på hur vi ska göra i framtiden. Men vi kör på så länge.

För Malmö FBC väntar hemmamöte med Mora den 21:e december(fri entré, meddelar Mikael Jeppsson). 

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close