FotbollHässleholms IFNyheter

Långsiktighet i fokus i Hässleholms IF

Sedan 2015 har Burim Rexhepi varit en ledande spelare på Hässleholms IF:s mittfält. När det nalkas 2020 har 33-åringen tagit klivet till bänken som huvudtränare.
– Jag tror stenhårt på den här satsningen, säger han. 

Under 2019 har olika anledningar tvingat Hässleholms IF till omorganisationer i tränarstaben.
Redan under säsongen figurerade Burim Rexhepi i ledarstaben. Numera står han först i ledet, som huvudtränare.

– Personligen har det funnits tankar på att bli tränare. När möjligheten dök upp här i Hässleholm så kändes det rätt. Men jag är inte här för att det är kul eller roligt att testa på – jag är här för att jag tror stenhårt på det här projektet, säger Burim Rexhepi, som tillträdde som huvudtränare strax efter säsongsavslutningen.

Och vilken prägel hoppas han då sätta på sitt lag?

– Nä, men jag hoppas sätta en offensiv prägel på laget. Vi kommer vara ett offensivt lag, det kommer man få se. Vill man nå framåt så är det offensiven som kommer behöva vara i fokus, menar Burim Rexhepi

– Sen är väl det viktigaste att hela tiden utveckla spelare individuellt. Det hoppas jag vara med och bidra till, tillägger Hässleholmtränaren.

Med sex raka säsonger bakom sig har Hässleholms IF etablerats som ett stabilt Division 2-lag. Nu smider man planer, lägger grunder och skapar förutsättningar för att ta ytterligare kliv i seriesystemet.

– Tittar man på läget som vi som klubb befinner oss i, med många ungdomar på väg upp, och det långsiktiga tänket, så känns allt väldigt spännande. Jag gillar att arbeta med yngre spelare och vill satsa på unga talanger här i Hässleholm. Det är ett långsiktigt tänk som jag och HIF delar.

Burim Rexhepi tillåts konkretisera sin framtidsvisioner – vilka i mångt och mycket bygger på hemvävt.

– Vi vill ge ”våra egna” spelare speltid, och komplettera med kvalité i det vi plockar in. Sen kan man också arbeta långsiktigt på ledarsidan, där vi skapar en helhet och en röd tråd som sträcker sig nedåt i leden. Det är inte bara A-laget, utan även nedåt som det handlar om, säger han.

Burim Rexhepi har gått från ledare på plan till ledare utanför. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

En uttalad filosofi inför kommande säsong är att spelartruppen ska byggas på och kring en stomme av hemvävda spelare.

– Det har ju alltid med vårt lagbygge att göra. Just nu har vi en 13-14 kontrakterade spelare, och där finns det en del att göra. Större delen av dessa 13-14 spelare är ”våra egna”, i stort sett.

Om vi pratar kortsiktiga mål – hur ser det ut då?

– Det är klart att jag och styrelsen har diskuterat kring det… Dock gäller det att fylla på i truppen först. Men redan nu kan jag säga att målsättningen är att bli bättre än i år.

Hur aktiva är ni på marknaden?

– Vi är aktiva. Sen – som jag sa tidigare – så letar vi inga truppspelare, utan bara spelare som kan direkt förstärka vårt lag. Och det är inte lätt. Det är många klubbar som vill ha sådana spelare.

Vad för förstärkningar söker ni?

– Det vi söker är väl framförallt offensiv kraft.

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close