IK PanternIshockeyNyheter

Pantern framme vid första stationen

Hittills håller planen. På söndag startar Alltrean, med IK Pantern som ett av de deltagande lagen.

– Slutmålet är ju att vi ska kvala till division 2 och då måste vi komma bland de fyra bästa lagen i den nya serien som startar nu, för vår del med en bortamatch mot Göteborgs IK, säger IKP-tränaren Joakim Tillgren.

I Alltrean möter Pantern fyra nya lag och tre man fick med sig från den nyss avslutade grundserien i division 3. De nya är Göteborgs IK, Kållered SK, Hovås HC och Lerums BK. De gamla bekantingarna är Halmstad Ravens, Glimma HK och Limhamn Hockey.

Limhamn klarade sig vidare med minsta möjliga marginal.

– De avancerade som bästa fyra i alla serierna och det tyckte vi var jättetrevligt. Dels får vi två nya Malmöderbyn, dels slipper vi resa långt till en av bortamatcherna. Så för vår del var det bara bra att de också gick vidare, betonar Joakim Tillgren.

Han erkänner att han har dålig koll på de fyra lagen från Göteborgsområdet, men självförtroendet är gott.

– Jag är övertygad om att vi är ett topplag i den här serien också. Därför kommer vi att sitta lugnt i båten och inte ge oss ut och värva i det här skedet. Vi har redan ett bra lag med verkligt höga toppar. Om vi i ett senare skede upptäcker att det finns ett behov av att förstärka kan vi göra det då. Vi tjänar på att avvakta.

– Dessutom får vi ett bra besked var vi står redan i de tre omgångarna som ska avverkas före jul och nyårsuppehållet. Vi startar alltså med en bortamatch mot Göteborgs IK och sedan har vi två hemmamatcher mot Glimma och Hovås. När vi spelat matcherna mot Göteborg och Hovås vet vi mycket mer om vilken status de nya lagen har.

Hovåsmatchen är schemalagd till den 15 december. Sedan väntar ett uppehåll fram till den 9 januari då IK Pantern bortamöter Lerum.

Totalt är det 14 omgångar i Alltrean, som är färdigspelad den 16 februari.

Då ska Pantern inleda steg 3 mot division 2.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close