HandbollIFK YstadNyheter

Ystadtränaren inför tuffa bortamatchen: “Gäller ha disciplin”

Seger senast. Men dessförinnan har IFK Ystad tagit få poäng mot topplagen. Nu väntar tuffa IFK Kristianstad. 
– Vi vet att vi kan göra det bra mot alla lag, säger Ystadtränaren Sebastian Seifert. 

Det blev en övertygande seger mot OV i förra omgången. Tidigare har dock IFK Ystad två raka förluster mot HK Malmö och Ystads IF.

Det betungande facit till trots – IFK Ystad ser med optimism på bortamötet med IFK Kristianstad.

– Det är alltid kul att möta Kristianstad på bortaplan. Mycket, folk, bra inramning. Vi förlorade tyvärr mot dem senast men gjorde ändå en bra match. Det hoppas vi göra nu också, säger Ystadtränaren Sebastian Seifert.

Och Seifert poängterar att hans lag nog förtjänat mer i toppmatcherna än vad utdelningen givit.

– Vi har väl blandat och gett – men absolut gjort bra insatser. Bland annat mot Allingsås hemma, mot Kristianstad borta, vi slog YIF i det första derbyt. Så vi har visat att vi kan göra det bra. När vi gör det tillräckligt bra, då kan vi slå alla lag, säger han.

– Men man får inte glömma att vi har som mål att bli topp åtta. Och vi känner att vi är bra med, som det ser ut nu. Visst, vi måste kanske höja våra dippar, höja vår lägstanivå. Men annars tycker jag vi ser bra ut, tillägger IFK-tränaren.

Kristianstad inledde den rådande säsongen tyngre än vad man tidigare gjort. Med tiden har poängen kommit, klättringen i tabellen genomförts. Man ligger just nu fyra, åtta poäng bakom ettan Allingsås, men med två matcher färre spelade.

Vad blir nyckeln för er mot Kristianstad?

– Det gäller att vi har disciplin i vårt anfallspel. Att vi inte bjuder på en massa kontringar, för där är de väldigt farliga.

Hur skiljer truppen sig jämfört med OV senast?

– Oscar Hansson går ut – han är avstängd. Christoffer Nilsson går in.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close