FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård värvar VM-spelare från Linköping

FC Rosengård har gjort klart med Mimmi Larsson från Linköpings FC. Den 25-åriga forwarden var med i VM-truppen i somras och kontraktet är på två år.

– Mimmi är en forwardstyp som vi saknar idag, väldigt snabb, hänsynslös i boxen och jobbig att möta för alla motstånd. 2020 ska vi spela Champions League och då behöver vi en trupp som är stor och där vi har många alternativ. Med Mimmi så har vi ytterligare ett hot och det kommer behövas när vi ska möta de bästa, säger sportchefen Therese Sjögran till FC Rosengårds hemsida.

Att Larsson är svår att möta fick FC Rosengård känna på sent i höstas. Då gjorde hon en kanonmatch och två mål när Linköpings FC spelade 3-3 på Malmö IP och sköt upp guldfirandet för FCR.

Mimmi Larsson har tidigare spelat i Torsby IF, Mallbackens IF och Eskilstuna United.

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Rosengård. Jag är glad över att få tillhöra ett lag med så höga ambitioner, skickliga spelare, proffsig organisation och miljö. Det känns också utmanade att få spela Champions League igen och försöka hjälpa laget till ytterligare ett SM-guld, säger Mimmi Larsson till hemsidan.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close