IshockeyNyheterRedhawks

Storm tror på lyft mot Färjestad: “Kan hota deras försvar”

På torsdagen är Malmö Redhawks tillbaka på hemmaplan. Tuffa tabelltrean Färjestad gästar – men forwarden Frederik Storm betror sitt lag.
– Vi har en god känsla i laget, säger den danske forwarden. 

Redhawks fick nöja sig med en poäng i derbyt mot Rögle. Senast kammade man noll i Skellefteå. Den spelmässiga prestationen antydde dock om fler poäng.

Frederik Storm är övertygad om att det – poäng – blir verklighet i torsdagens match mot Färjestad.

– Jag tror det blir en ganska underhållande match. Det är ett bra lag offensivt – men defensivt, där tror jag vi kan hota dem. Jag tror vi kan få islossning och hitta tillbaka till grunderna i vårt spel, säger Frederik Storm.

Forwarden Storm betonar vikten av att ta poäng på just hemmaplan – inte bara ur den rent sportsliga aspekten.

– Det är väldigt viktigt att vinna hemma. Här har vi våra fans, det är här vi får möjligheten att visa upp oss. Vill vi ha mer folk på matcherna, så gäller det att göra det bra hemma. Det är viktigt för hela organisationen, säger han.

Firma Storm-Händemark-Bryggman poängledande i Redhawks. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Och trots att laget kommer haft en tung säsongsinledning menar Frederik Storm att de tidigare prestationerna vittnat om skyndsamma segrar.

– Jag tycker faktiskt vi spelade riktigt bra i Skellefteå, exempelvis. Vi skapade de flesta av chanserna mot ett starkt lag. Jag tycker vi kan ta med oss mycket därifrån. Fortsätter vi så, då kommer poängen att komma.

I kedjan med Fredrik Händemark och Lars Bryggman har poängproduktionen infunnit sig allt mer frekvent. För Redhawks fortlevnad är mål och assist från Storm & co:s klubbor vitalt.

– Vi har haft en bra känsla hela säsongen, tycker jag, inte bara på slutet. Skapat mycket, gjort en del poäng. Vi känner varandra väl vid det här laget. Jag tror absolut vi kan fortsätta så här, säger Frederik Storm.

– Det gäller att vi är jobbiga för motståndarna. Att vi tar kampen vid sargerna, framför mål också. Jag tror det kan bli bra mot Färjestad, tillägger han.

30-årige Storm har stått för 17 poäng( sju mål och tio assist) och går mot sin poängbästa säsong hittills.

Hur mycket mer finns det att hämta från dig?

– Det finns alltid mer att hämta. Nä, men jag tycker vi hittat en bra känsla i hela kedjan. Det flyter på mer och mer. Sen tycker jag vi kan bli mer effektiva – då kommer det flyta på ännu bättre för oss alla.

 

Joel Ask

Artikelbild: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close