skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK MalmöNyheter

Åkarps målvakt klar för IFK Malmö

Victor Ringdahl från Åkarps IF kommer att bli en av IFK Malmös målvakter den kommande säsongen.

Eftersom IFK tappat både Tonny Tindberg (till Lindeborgs FF) och Jakob Hoff (Sjöbo IF) var det nödvändigt att ge sig ut på dubbel målvaktsjakt. Nu är ett av två nytillskott klart.

– Vi ska ha en till, men vi har haft många målvakter som tränat med oss och någon oro finns inte. Möjligen direkt efter säsongen. Men inte nu, säger Michel El-Dabh i IFK Malmö-styrelsen.

– Våra tränare har ett fantastiskt kontaktnät och jättebra koll på vad som finns i närområdet. Vi tittar också brett. Det är ingen slump att flera av våra nyförvärv kommer från division 3. Det viktiga är att de vill komma till IFK Malmö och se klubben som en plats att utvecklas och komma vidare uppåt.

Victor Ringdahl är fostrad i Åkarps IF där han slog igenom i pojkallsvenskan och debuterade i A-laget som 16-åring. Sedan tog han chansen i MFF:s ungdomssektion. Efter bara ett år där skrev han dock på för GIF Nike och de tre senaste säsongerna har han varit tillbaka i moderklubben Åkarps IF och spela mycket flitigt i A-laget.

Ringdahl blir IFK Malmös fjärde nyförvärv. Tidigare har division 2-klubben gjort klart med Dennis Rickbo (Kulladals FF), Henrik Ahlberg (GIF Nike) och Robin Fors (GIF Nike).

Hittills har bara en av spelarna som redan fanns i klubben – Philip Persson Lundgren – förlängt sitt kontrakt. De innebär att IFK Malmö just nu har fem kontrakterade spelare i truppen, varav fyra utifrån. Michel El-Dabh betonar dock att man inte tänker hamna i en situation där man byter ut i stort sett hela truppen; en ”sjuka” många division 2-lag från Malmöområdet ibland hamnat i.

– Redan i helgen kommer det ett par förlängningar och i veckan ett par till.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close