skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF till final i Skandinaviska mästerskapet för P18 – tre raka segrar

Redan i den tredje minuten gjorde Albin Sundgren 1-0 för MFF mot Brann i det skandinaviska mästerskapet för P18-lag. Resultatet stod sig till slutsignalen och med tre raka segrar med målskillnaden 8-1 avancerade MFF enkelt till söndagens final.

– 8-1 är starkt och härligt att vi fick hålla nollan i dag. Erik Lindblom var sjuk så Melker Ellborg fick debutera som målvakt i vårt P19, berättade MFF-tränaren Roland Larsson.

Det är MFF P19 som spelar i P18-mästerskapet, men med den unga truppen man har behöver man egentligen inte anpassa sig eftersom det tillåts fyra spelare födda -00.

MFF var bättre än Brann.

– Vi gjorde en okej insats och skapade fler chanser än de. Totalt hade de nog bara en eller två riktigt vassa. Vårt 4-3-3 sitter dessutom allt bättre. Bäst tyckte jag Albin Sundgren och Sebastian Nanasis arbetsinsats var, sammanfattade Roland Larsson.

MFF ställde upp så här:

Melker Ellborg – Albin Sundgren, Noah Eile, Johan Rapp, Yahya Kalley – Daniel Edvardsson, Sebastian Nanasi, Aleksander Nilsson – Patriot Sejdiu, Tim Prica, Mubaarak Nuh.

I den andra halvleken bytte man in Pavle Vagic, Amel Mujanic, Amin Sarr och Lorik Konjuhi.

Efter att ha besegrat BP och FC Midjylland i de tidigare matcherna hade MFF råd att förlora med tre mål och ändå nå final. Därför gick man runt lite i laget.

– Henrik Rossborg och Linus Borgström spelade inte alls och Vagic och Mujanic fick kort speltid. Vi har en trupp med i princip två startelvor, konstaterade Roland Larsson.

På söndag väntar final mot Elfsborg, som vann den andra gruppen. Hittills har inget svenskt lag vunnit Skandinaviska mästerskapet. Nu är det garanti på det. Allt avgörs i inomhushallen i Göteborg och MFF kommer att bo kvar till finalen.

– Nu sover vi över och imorgon laddar vi med en timmes lätt efter match-träning. Sedan ska vi vara redo.

Elfsborg  – som vann SM för P19 – besegrade Esbjerg i en ren gruppfinal med 3-2. Elfsborg ledde med 3-0 efter mål av Eduart Iljazi, Kevin Liimatainen och Noah Söderberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten efter den förra matchen i gruppen

Ny seger för MFF i Skandinaviska mästerskapet för P18

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close