FotbollNyheterTorns IF

Nye Torntränaren positiv till första tiden

Alexander Ekström har tagit klivet från Division 4 och Staffanstorp United för att vara med och leda Torns IF i Ettan södra. Han är positiv till första tiden i nya klubbmiljön. 

– Det har varit en bra första tid, precis som förväntat. Det är en familjär förening, och jag har fått ett väldigt bra mottagande från spelarna och alla i staben. Det jättebra första två veckor, säger Alexander Ekström.

I mitten av september aviserade Torns IF att tränarstaben var under förändring. Nu när säsongen är över har Magnus Nilsson lämnat efter fyra år och ersatts av Alexander Ekström – som blir Richard Ringhovs nye radarpartner vid sidlinjen.

Nye Trontränaren Alexander Ekström berättar att han givits möjligheten att bekanta sig med sitt nya lag på avstånd.

– Jag har ju följt dem en hel del sedan det blev klart att jag skulle hit. Jag har sett en del matcher och fått en uppfattning av spelarna och hur laget spelar i stort, säger han.

Många är de inte som tar steget från Division 4 till Division 1 över en säsong. Hos Alexander Ekström var reaktionen något överraskad när samtalet från Torn kom, medger han.

– De sökte en efterträdare till Magnus(Nilsson, tidigare huvudtränare) och då dök mitt namn upp, tydligen. Nä, jag hade inte direkt förväntat mig det – men när de ringde blev jag genast intresserad. Sen när vi hade våra samtal så kändes det bara bättre och bättre.

– Det är klart jag har har haft ambitioner att ta mig uppåt som tränare, men det är inget jag har jagat. Så, ja, jag blev lite förvånad när de ringde. Sen så har jag ju varit på den nivån tidigare i min karriär, som assisterande i Höllviken. Men nu har jag betydligt mer kött på benen, säger Alexander Ekström.

Torn förbereder för tredje raka säsong i Division 1 – nu med Alexander Ekström på tåget. Foto: Lola Nilsson

Inte bara miljön är utbytt. Även tränarrollen är på något vis förändrad. I Torn kommer han att dela på huvudansvaret med Richard Ringhov.

– Nu håller vi på och jobbar för att hitta våra exakta roller. Men det kommer vara tydligt uppdelat. Det har jag inga problem med. Vi är en stor stab med många duktiga.

Än är det långt till vårens seriepremiär – men det är nu grunderna läggs.

– Jag är väl rätt nöjd med att komma in så här tidigt och få känna på det direkt. Vi hinner bilda oss en uppfattning om varandra innan vi sätter igång på riktigt i januari.

Hur ser du på kommande månader?

– Först och främst gäller det för oss att sätta samman en trupp. Där jobbar vi för fullt. Sen fortsatt lära känna varandra och dessutom sätta gång och träna på. Det är ett stort pussel som ska läggas.

 

Joel Ask

Artikelbild: SU

Relaterade artiklar

Back to top button
Close