FotbollLB07

Ett par frågetecken kring LB07 uträtade

Efter degraderingen till Elitettan väntar en ny verklighet för LB07. Men mycket inom det sportsliga elementet förblir oförändrat. 

Då nedflyttningen från Damallsvenskan var ett faktum hopade sig ett par frågetecken. Ett av dessa berörde huvudtränaren Renée Slegers fortlevnad i klubben. Nu har vi svaret.

– Vi har vetat om hela året att vi har en trupp som kommer vara där vi hamnade. Såklart hade vi förhoppningar om att klara oss kvar. Vi har avtal med Renée nästa år också, och det kör vi på med, säger LB07:s sportchef, Henrik Adolfsson.

– Vi ser fortfarande utveckling bland spelare i laget och tror starkt på detta inför 2020, tillägger han.

Under säsongen genomfördes bland annat förändringar i ledarstaben. Nederländaren Jan Willem van Ede hämtades in som målvaktstränare samt assisterande tränare.
Kring eventuella förändringar i övriga ledarstaben säger Henrik Adolfsson så här:

–  Det håller vi på att titta på.

LB07 har tre säsonger bakom sig i Damallsvenskan. Ambitionerna för kommande säsong är klara.

– Vi vill vara ett topplag i Elitettan. Sen beror det såklart på hur de andra lagen förstärker sina trupper. Men att vi ska vara med i toppen är absolut en ambition, säger Henrik Adolfsson.

LB07 hedrar kontraktet med Renée Slegers – hon förblir huvudtränare även 2020. Foto: Bildbyrån

På fronten som avser spelarförlängningar och nyförvärv återstår ännu en del arbete. I dagsläget har endast tio spelare kontrakt över kommande säsong.

– Med hänsyn till omröstningen om samgåendet med Malmö FF så har vi fått vänta lite. Så det är först nu som vi har börjat förhandla med spelare. Där är vi i full gång, men mer kan jag inte säga just nu, säger Henrik Adolfsson.

Att gå ner ett steg i divisions-trappan innebär ofta att man tvingas “handla från en lägre hylla”. Henrik Adolfsson skriver delvis under på det – men är tydlig med att klubben bibehållit sin plats i den sportsliga hierakin.

– Såklart skiljer det sig lite kring vilket spelare som nu kommer att titta åt vårt håll. Sen vet vi att det finns många bra spelare som vill spela i LB07. Vi har fortfarande ett bra rykte. Vi har fortfarande lika många klubbar framför oss i den här regionen, och det finns absolut ett intresse av att komma till oss.

Henrik Adolfsson berättar att man huserat provspelare hos sig och att den strategin kommer fortgå under vintern. Än så länge har man dock inga nyförvärv klara.

– Vi arbetar för fullt. Vi har spelare som är hos oss och testar, det kommer komma fler. Men idag finns det ingen som är klar, nej, säger han.

Hittills har tre spelare valt att lämna klubben: Emma Pålsson, Johanna Olsson och Olga Ahtinen.

 

Joel Ask

Artikelbild: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close