NyheterTennis

Fair Play fick nöja sig med SM-silver i Robin Borgs sista match

Fair Play TK:s herrar förlorade en historisk SM-final mot GLTK. Vid ställningen 3-3 spelades ett avgörande matchtiebreak och där var Göteborgslaget hetast.

– Tungt. Vi ramlar på målsnöret i dag. Vi har matchbollar och kan vinna. Det är brutalt, men sådan är idrotten, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick efter rysaren på Fair Play Stadion.

För första gången någonsin avgjordes en SM-final i ett avgörande matchtiebreak. Fair Play-paret Frederik Nielsen/André Göransson hamnade tidigt i underläge mot Markus Eriksson/Christian Samuelsson och kom aldrig ikapp. 8-10 och guldet till GLTK.

Matchen blev en riktig nagelbitare och Fair Play, som var i tolfte raka SM-finalen, var nära femte raka guldet. Ställningen var 1-1 efter dubblarna när hemmalaget gick fram till 3-1. Daniel Masur fick revansch på Markus Eriksson för förlusten i elitserien och vann förstasingeln med klara 6-1, 6-3. En heltaggad Filip Bergevi besegrade John Hallquist Lithen med 6-4, 6-0 på tredjesingeln. Och på fjärdesingeln kom Frederik Nielsen tillbaka efter en tuff start mot Nicklas Timfjord och såg ut att säkra guldet.

Dansken hade 9-4 i matchtiebreaket och totalt nio matchbollar men förlorade veteranmötet med 3-6, 6-1, 15-17. På tredjesingeln fick Gustav Hansson se sig besegrad av Christian Samuelsson i en jämn drabbning som också avgjordes i matchtiebreak.

Robin Borg, som haft en framgångsrik tid i klubben men gjorde sin sista match som Fair Play-coach, fick inte avsluta med ett tredje inneguld.

– Det är jämna matcher och en boll hit och dit som avgör. Jag är nöjd med min tid i klubben även om det känns tufft just nu. Det är bara att blicka framåt, säger han.

Foto: Fair Play TK

SM-FINAL

Fair Play TK-GLTK 3-4

S1: Daniel Masur-Markus Eriksson 6-1, 6-3

S2: Gustav Hansson-Christian Samuelsson 4-6, 7-6, 7-10

S3: Filip Bergevi-John Hallquist Lithen 6-4, 6-0

S4: Frederik Nielsen-Nicklas Timfjord 3-6, 6-1, 15-17

D1: Frederik Nielson/Daniel Masur-Markus Eriksson/Christian Samuelsson 0-6, 5-7

D2: Andre Göransson/Linus Frost-Jesper Brunström/Oliver Johansson 7-6, 6-3

Avgörande matchtiebreak: André Göransson/Frederik Nielsen-Markus Eriksson/Christian Samuelsson 8-10

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close