FotbollMalmö FFNyheter

MFF första svenska lag att vinna Skandinaviska mästerskapet

MFF vann även finalen i Skandinaviska mästerskapet för P18. Det blev 3-0 mot Elfsborg och MFF blev därmed det första svenska laget att vinna turneringen.

– En stabil och bra match av oss. Jag tror inte att Elfsborg hade en enda riktigt solklar målchans. Det fanns dock en period i matchen med cirka 20-25 minuter kvar när det i ärlighetens namn stod och vägde lite. Innan vi fick in 2-0 och fick punkterat matchen kunde det blivit farligt. Men efter 2-0 var det hur lugnt som helst och strax efter gjorde vi ju även 3-0, sammanfattade MFF-tränaren Roland Larsson.

– Försvarsmässigt var det en fantastisk insats med bara ett insläppt mål på fyra matcher. Och vi visade också att vi har en riktigt bred trupp. Vi gjorde åtskilliga ändringar från elvan mot Brann i fredags, men kunde kört samma elva också och varit bra ändå. Med det sagt är det dock ett extra plus att ha spelare som Tim Prica, Amel Mujanic och Pavle Vagic som har erfarenhet från A-truppen.

Mot IF Elfsborg startade alla i den trion.

Men det var två inhoppare som gjorde de två sista målen.

1-0 (minut 17) satte Tim Prica (bilden) snyggt framspelad av Amin Sarr.

2-0 (79) gjorde Patriot Sejdiu.

3-0 (81) spikade Sebastian Nanasi.

MFF ställde upp så här: Lamin Sarr – Linus Borgström, Noah Eile, Johan Rapp, Henrik Rossborg – Pavle Vagic, David Edvardsson – Amel Mujanic – Albin Sundgren, Tim Prica, Amin Sarr.

Sedan bytte Sebastian Nanasi av Prica, Yahya Kalley Rossborg och Patriot Sejdiu Sundgren.

SM för P19 vann Elfsborg sedan MFF öst in mål, men inte kunnat hålla i serieledningen. Nu fick MFF revansch och Roland Larsson kan summera en bra säsong.

– Vi vann tre prestigefyllda turneringar, dels den här, men även DM för herrseniorer och en stor internationell cup i Tyskland i somras där vi slog Fortuna Düsseldorf i finalen.

Till nästa år tappar MFF.s P19-trupp i stort sett inte en enda spelare, så ung är den. Pavle Vagic är född 2000, men tillhör seniortruppen. Den ende som faller för åldersstrecket är därför Patriot Sejdiu, som under hösten spelat kvar i P19 för att visa upp sig och för att de ansvariga ville se mer av honom. Han har varit bra, men frågan om han varit tillräckligt vass för att bli uppflyttad som lärling är ännu inte besvarad.

Matchen mot Elfsborg var P19-truppens sista för i år. MFF kommer nu att träna veckan ut och sedan ta ledigt. Det gör man efter att ha rest hem från inomhushallen i Göteborg med en färsk och fin pokal i bussens bagageutrymme.

FC Midtjylland från MFF:s grupp kom trea efter att ha vunnit matchen om tredje pris mot Esbjerg.

Matchen om femteplatsen vann Brommapojkarna från MFF:s grupp mot Sogndal.

Matchen om sjundeplatsen vann Brann från MFF:s grupp mot Mjöndalens IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten om segern i den sista gruppspelsmatchen mot Brann

MFF till final i Skandinaviska mästerskapet för P18 – tre raka segrar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close