skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKulladals FFNyheter

Skyttekungen fortsätter i Kulladal: ”Något bra på gång här”

Markus Swane missade stora delar av årets säsong på grund av skador – men blev trots det division 3-seriernas skyttekung. Nu hoppas anfallaren på skadefritt kombinerat med produktivt 2020.
– Vi har en blandning av kontinuitet och bra spelare in, säger Markus Swane. 

Efter årets målsuccé existerade en förståelig ovisshet kring Markus Swanes fortlevnad i Kulladals FF. Skador till trots hade han gjort sig själv skyttekung – och ett hett namn för klubbar högre upp i seriesystemet.

Men klart stod det att den 25-årige anfallaren skulle förbli i Kulladal, där han under senhösten skrivit på ett nytt kontrakt för kommande säsong.

– Jag trivs jättebra här och känner att det är något bra på gång inför nästa år, då jag tror vi kan bli vassa, säger Markus Swane.

Swane deklarerar tre betydande aspekter som fick honom att förlänga.

– Det är en väldigt familjär förening, alla i och kring klubben lägger ner sin själ i den. Allt från de som grillar och tar biljetter till lagledare i laget. Sen har vi fått in några väldigt intressanta spelare, som jag tror kommer höja oss mycket. Det tredje är att ”Pålle” och ”Rossi”(Patrik Påhlsson och Georg Eterovic, tränarpar) stannar hos oss. Det betyder jättemycket, säger Markus Swane.

Läs mer här! PUMA Goalgetter: Från skadefylld inledning till slutlig skytteligavinst

Kulladal stod i år för en säsong där man blandade och gav, och slutligen undkom nedflyttning med fyra poängs marginal. Markus Swane tror starkt på en uppryckning 2020.

– Vi vill ju komma så högt som möjligt. Men med tanke på det jag tidigare sa – med spelare vi fått in med mera – så skulle jag vilja se att vi kommer topp tre.

– Jag tror att, just eftersom vi fått in bra spelare, så gör det att vi andra kommer att höja oss, adderar Markus Swane.

19 mål på 14 matcher i år. Vad kan du uträtta om du får en skadefri säsong?

– Ja, du… Det är såklart en väldigt svår fråga. Men får jag det, och kan producera som jag gjort tidigare – så, 20 mål. Det tror jag absolut ska vara möjligt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Inge Kvist/Blogg 1938

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2