skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Kan Tre kronor ta tillbaka VM-guldet till våren?

Ishockey VM spelas den här våren i vackra Schweiz och Tre Kronor spelar sina gruppspelsmatcher i staden Lausanne som ligger i sydvästra Schweiz nära gränsen till Frankrike.

Efter att Tre Kronor vunnit dubbla VM-guld först 2017 i Tyskland och sedan 2018 i Danmark var det Finland som lyckades vinna nu senast när VM gick av stapeln i Slovakien.

Det här blir den första VM-turneringen sedan Rikard Grönborg valde att kliva av jobbet som förbundskapten och Johan Garpenlöv tog över rollen som förbundskapten. Men Garpenlöv har varit med i staben tillsammans med Grönborg och det mesta talar för att den fina relationen som byggts upp mellan landslaget och våra NHL-stjärnor kommer finnas kvar.

Vi kan med andra ord hoppas på många riktigt fina förstärkningar från NHL till årets VM.

Ser vi till grupperna så är det här Tre Kronors grupp som spelar sina matcher i Lausanne:
Sverige, Kanada, Tjeckien, Tyskland, Slovakien, Danmark, Vitryssland samt Storbritannien.

Vill du vara på plats i Schweiz när Tre Kronor spelar i VM? Via Nickes.com hittar ni biljetter till årets hockey VM.

Hela 94 svenskar med istid i NHL den här säsongen

Ser vi till NHL-förstärkningar finns det gott om spelare att välja på för Garpenlöv. Redan nu i december har hela 86 utespelare och åtta målvakter från Sverige fått istid i NHL. Detta brukar även öka under säsongen då fler får chansen från AHL dels på grund av skador men även då lag som redan är borta från jakten på en slutspelsplats ofta ger lite yngre spelare från AHL chansen att visa att de har vad som krävs inför nästa säsong.

Även om det är en bit över halva säsongen kvar borta i NHL kan man redan nu se några lag som med absolut största sannolikhet inte kommer nå slutspelet och genom det vara tillgängliga för VM. Även de lagen som åker ut i första rundan av slutspelet kommer kunna ansluta i god tid inför VM. NHL:s grundserie avslutas 4 april och Tre Kronor spelar sin första match 8 maj. Det mesta talar även för att andra rundan av Stanley Cup-slutspelet antingen precis tagit slut eller har någon enstaka match kvar när Tre Kronor spelar sin öppningsmatch. Alltså även de spelarna som åker ut i andra rundan av slutspelet kan ansluta under ett tidigt skede av gruppspelet. Det betyder att det mest troligt endast är fyra NHL-lag kvar i slutspelet när Tre Kronor inleder VM.

Ser vi till oddsen betalar spelbolagen runt fem gånger pengarna på att Tre Kronor vinner ett tredje VM-guld på fyra år. Det motsvarar en sannolikhet runt 20%. De största favoriterna är Ryssland som betalar runt 3,5. Önskar du spela på matcherna under hockey-VM hittar du speltips och odds inför alla matcher hos Dagensbetting.se.

Faktaruta:
Så här ser Tre Kronors spelschema ut under VM 2020:

8 maj: Sverige – Tjeckien
10 maj: Sverige – Vitryssland
11 maj: Tyskland – Sverige
14 maj: Sverige – Slovakien
16 maj: Kanada – Sverige
17 maj: Sverige – Storbritannien
19 maj: Danmark – Sverige

Eventuell kvartsfinal: 21 maj
Eventuell semifinal: 23 maj
Eventuell final/bronsmatch: 24 maj

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2