HandbollIK Lågan

Tuff säsongsinledning för IK Lågans seniorlag: “Vi såg detta komma”

Såväl IK Lågans dam- som herrlaget har inlett säsongen svajigt. Men internt står man stadigt.
– Vi var väl förberedda på att det kunde bli så här, säger ordföranden Anders Nilsson. 

Gemensamt för IK Lågans seniorlag – herr och dam – är att de i skrivande stund återfinns i sina respektive seriers bottenskikt, efter att ganska exakt halva säsongen är spelad.

Det finns dock ett par bakomliggande faktorer till den rådande situationen, menar klubbens ordförande, Anders Nilsson. Han förklarar damlagets situation.

– Det är ju inget önskeläge för något av lagen. Tittar man på damerna, så har de en tuff utmaning, och det visste vi om. Där hade vi många spelartapp inför säsongen, och i dagsläget har vi en tunn trupp med många unga som inte varit med så länge, säger han.

– Målsättningen och förhoppningen är att våra damer ska hålla sig kvar. De krigar på och gör så gott de kan. Vi har spelare som kommer underifrån och då vill vi såklart ligga i en så hög serie som möjligt för att ge dem de bästa möjligheterna att utvecklas, tillägger han i redogörelsen kring damlaget.

Herrlaget, då. De är nykomlingar i Division 1. Och som just nykomling är det förvisso inget ovanligt att figurera i en tabells nedre skikt – men än mer sällan en situation att sträva efter.

– Vi visste ju om det på förhand att det skulle bli en tuff säsong. Sen har det kanske inte varit fullt så illa som tabellen visar. Vi har absolut kunnat ta poäng i fler matcher än vi gjort. Men vi ligger där vi ligger, och då får man börja tänka lite annorlunda, säger Anders Nilsson.

Lågans ordförande betonar dock att det finns ljus i det så kallade mörkret.

– Det har väl sett bättre ut på slutet. Det känns som vi är på rätt spår efter att ha tagit en poäng i Kristianstad här nyligen. Ett steg i rätt riktning, tycker jag.

Är det ett sammanträffande att båda seniorlagen går knackigt just nu?

– Det tror jag. Det är två helt olika lägen. Herrarna går upp en division och är nykomlingar. De har knappt förlorat några matcher under de senaste åren annars. Sen, som jag sa, så har vi ett damlag som tappat många bra spelare inför i år, vilket gör att vi är där vi är. det är bara att acceptera.

Hur resonerar du kring eventuella lösningar? Spelar-rekryteringar?

– Det[spelar-rekryteringar] har aldrig varit vår melodi. Utan de som är där är de som får jobba och slita, och det tror jag vi tjänar på i längden. Nä, vi kommer inte gå ut på någon stor rekryteringsrunda för att lösa detta.

 

Joel Ask

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close