FotbollMalmö FFNyheter

Om MFF slår FCK ökar chansen att Felix Beijmo stannar i klubben

För MFF som lag är FC Köpenhamn-matchen avgörande för om det ska bli avancemang från gruppspelet även i år. För Felix Beijmo kan den bli avgörande för vad som händer när hans utlåning från Werder Bremen snart tar slut.

Ett av alternativen är att klubbarna kommer överens om en fortsatt utlåning till MFF och chansen till det ökar betydligt om klubben precis som förra vintern är kvar i Europaspelet.

– Jag har ganska mycket att säga till om i fas 2. Först måste dock Werder Bremen avgöra vad dom vill, om de vill fortsätta att låna ut mig, sälja mig eller vill ha mig tillbaka dit. Säg att de vill fortsätta att ha mig på lån. Då är det ganska mycket upp till mig själv när det ska avgöras vilken klubb.

– För mig hade fortsatt utlåning varit ett bra alternativ. Det finns två högerbackar där i truppen och är ganska stängt på den positionen och jag har trivts bra här i MFF under hösten. Det var bra för mig att komma någon annanstans och få spela matcher, säger Felix Beijmo.

MFF blir dock ett bättre alternativ om det inte bara är en vanlig försäsong med matcher i Svenska cupen som väntar utan även spel i Europa Leagues 16-delsfinaler plus alla de förberedelser som laget måste göra inför Europaspelet.

– Absolut är det så. Jag tror faktiskt att det har en väldigt stor betydelse för Werder Bremen och även för mig personligen. Klart att jag går lite i de tankarna att jag kommer från en europeisk säsong där jag helst vill spela höst-vår och få matcherna i januari, februari och mars. Man ska inte snacka ner Svenska cupen, men normalt sett får man ju få högklassiga matcher i Sverige under vintern.

– Det är trots allt skillnad på att spela tre konstgräsmatcher i en inomhushall i Sverige och få tio ligamatcher utomlands. Därför hade det blivit mycket mer aktuellt att stanna i MFF om vi avancerar från gruppen. Vid en 16-delsfinal får man dels de matcherna, dels förbereda sig med långt träningsläger på bra planer och träningsmatcher mot starkt motstånd som till exempel Krasnodar som MFF mötte förra vintern. Det är sådana matcher man vill spela och det ger bättre förutsättningar.

Werder Bremen har studerat Felix Beijmos insatser i MFF två gånger på plats, vilka vill han inte gå ut och berätta och Bundesligaklubben hade dessutom sportchefen Frank Baumann på plats i Malmö i matchen mot Dynamo Kiev. Han var en gästerna som var med och tackade av Markus Rosenberg.

– Då hade vi ett snack, berättar Felix Beijmo och nämner ytterligare ett skäl till att det kan vara en bra idé att förlänga låneperioden med MFF.

– Jag har inte visat allt jag kan än. I början fick jag spela mycket och gick på vilja och inspiration. Sedan kom en dipp, men efter det har det stämt bättre och bättre och jag tycker till exempel att även om det inte gick så bra för laget nere i Lugano stämde det helt okej för mig i den matchen. Så med facit i hand kanske jag spelade lite för mycket i början och lite för lite nu den senaste tiden när jag egentligen varit bättre och mer redo, i alla fall tycker jag det.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån (Petter Arvidson)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close