HandbollHK MalmöNyheter

Stark säsongsinledning för målvaktsförvärvet

HK Malmö har inlett säsongen övertygande och utmanar serieledande Allingsås. Detta mycket tack vare försvaret – och i synnerhet sista utposten Anton Hellberg.
– Det är bara kul att det gått så pass bra, säger han.  

Att HK Malmö är ett lag att räkna med denna säsong beror i mångt och mycket på en kollektiv försvarsinsats. Men då försvaret brustit har nyförvärvet från Hammarby, Anton Hellberg, ofta stått för ett imponerande målvaktshantverk.

Med över 40 i räddningsprocent är han så här långt den främste målvakten som figurerat i över tio matcher. Något han självklart har koll på.

– Nä, men jag brukar kolla på statistiken ibland. Jag tycker det har funkat bra. Vi har en bra kemi, jag och försvaret, där vi lärt känna varandra bra och hur vi agerar på planen. Jag känner mig väldigt trygg, och det är väl det som gör att man hamnar rätt och tar så pass många bollar, säger Anton Hellberg.

Och målvakten berättar att han känt av att han befunnit sig “i zonen”.

– Det känner man av, absolut. Vissa matcher känns det som att man nästan vet vart skotten ska komma.

I mitten av februari i år stod det klart att den 27-årige målvakten ansluter till HK Malmö från allsvenska Hammarby. En flytt Hallberg hittills inte tycks ångra.

– Det har känts väldigt bra ända sedan jag kom hit. Nu under säsongen så har det gått bra både för mig och för laget. Jag har ett väldigt bra samarbete med Oscar(Jensen, målvakt), och vi pushar varandra bra, säger Anton Hellberg.

– Förväntningarna innan jag kom hit var väl att vi skulle vara ett topplag – och det tycker jag vi visat att vi kan vara. Vi spelar väldigt bra, spelar stabilt. För egen del hade jag inga förväntningar alls, egentligen. Det är en stor omställning, det visste jag, tillägger han.

Hur kände du över det kvalitativa steget?

– Det kändes helt rätt, om man ska se till min karriär. Det fanns inte så mycket att tänka på när de hörde av sig. De låg på bra när de ville ha mig, och det var inget svårt val.

Vad ser du som era styrkor?

– Att vi har en så pass bra bredd i laget som vi har. Vi nästan två bra spelare på varje position. Trots ett par skador så har vi lyckats täcka upp bra.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close