IshockeyKristianstad IKNyheter

Tuff vecka för segertörstande Kristianstad

Kristianstad IK äntrade veckan med fyra raka förluster. Väl här väntar två tuffa kombattanter – först AIK och sedan Västervik.

Kristianstad inledde säsongen övertygande och återfanns länge på den övre halvan. Mot slutet har det dock gått tyngre, och man har i enighet med förhandstipsen sjunkit till Hockeyallsvenskans nedre regioner.

AIK och Västervik står närmast på schemat. Två lag som också suktar poängutdelning.

– Det är två viktiga matcher, såklart. Det spelar egentligen ingen roll vilka lag det är vi möter, utan vi måste ut och börja ta poäng. Visst, det är extra viktigt eftersom de ligger bakom oss, att vi slår de lagen, säger KIK-forwarden Dennis Svensson.

Under onsdagskvällen väntar AIK på Hovet – som Kristianstad slagit två gånger tidigare under säsongen.

– Vi vet att vi kan göra det bra mot dem. De har inte haft någon vidare säsong, och de sitter nog på en hel del frustration. Det ska vi försöka dra nytta av, säger Dennis Svensson.

Måstematcher?

– Måstematcher vet jag inte om jag ska kalla det – det är många omgångar kvar. Men helt klart är det viktiga matcher som vi gärna vinner, tillägger han.

Fyra raka förluster till trots vidhåller Dennis Svensson att utdelningen kunnat vara annorlunda.

– Jag tycker vi gjort det bra i vissa matcher, vissa saker har varit bra. Vi har absolut kunnat fått med oss någon poäng här och var. Men det handlar om att vinna hockeymatcher – och det har vi inte gjort. Nu handlar det om att vända på trenden.

KIK ligger för närvarande på 11:e plats, med en respektive tolv poäng ner till Västervik och AIK.

 

Joel Ask

Artikelbild: Jesper Zerman/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close