FotbollMalmö FFNyheter

Fredrik Jahnfors: När MFF frågar svarar man ja

När tränaren för MFF:s nystartade damlag Fredrik Jahnfors på onsdagseftermiddagen presenterade sig var han tydlig med vad som fick honom att tacka ja.

– Ta över ett division 4-lag hade inte varit aktuellt annars, så är det ju. Det är stort för mig och när MFF frågar svarar man ja. Här finns helt andra resurser och möjligheter än i någon annan förening i landet och det ska bli otroligt kul och spännande att få vara med på den här resan.

– Jag har trivts väldigt bra i Dösjöbro, men detta är något annat. Eftersom jag varit i damfotbollen så länge tycker jag dessutom att det här är något alldeles fantastiskt. När MFF satsar blir det en annan typ av uppmärksamhet. Det är många andra storlag både utomlands och i Sverige som också går in nu och detta blir ju en positiv trend. På sikt kan det säkert leda till att damfotbollsspelarna får den uppmärksamhet som de förtjänar.

Fredrik Jahnfors är 45 år, utbildad jurist och arbetar som partner på advokatfirman Lindahl. Där jobbar han med att lösa affärsjuridiska tvister. Efter att själv ha spelat fotboll på lägre nivå har han de senaste 20 åren varit tränare.

– Både på kill- och tjej-sidan, men de senaste många åren mest på damsidan.

– Det har bland annat varit en fantastisk resa i Dösjobro IF, som en härlig förening med ett stort engagemang. De senaste åren har man blivit väldigt stora på flick- och damsidan med lag i alla ålderskullar, ett starkt F17-lag som gick till slutspel i SM och då ett damlag som etablerat sig i division 1 och fick kvala till Elitettan.

Helt kommer dock inte Fredrik Jahnfors att lämna Dösjöbo IF.

– Jag är tränare för Pojkar 14 och det ska jag vara nästa år. Det kommer dessutom att fortsätta att gå bra för Dösjöbros damer. Ingen är oersättlig.

Fredrik Jahnfors är född i Malmö och uppväxt i Löddeköpinge och Hofterup.

– Min pappa var stor himmelsblå supporter så jag har många barndomsminnen från gamla Malmö stadion. Hur jag fick hoppa upp på axlarna på honom när det blev mål och så…

De närmaste dagarna och veckorna kommer Fredrik Jahnfors att ta aktiv del i sammansättningen av truppen som ska representera MFF i division 4. Kvalitén på provträningen var hög och det kommer att vara många spelare med meriter från Elitettan och division 1 i urvalet.

Därmed kommer MFF också att ställas inför problemet hur man kan utmana och utveckla den typen av spelare i division 4 och få dem att behålla tempot.

– Visst är det så och vi får diskutera åtgärder som att spela träningsmatcher mot bättre motstånd och kanske ibland matcha mot starka pojklag. Det ska bli fantastiskt spännande att bygga en professionell organisation. Att kraven är höga på att vinna serien direkt är vi i hög grad medvetna om. Jag tror också att en av sakerna MFF tittade på när de valde mig är att jag är bra på att bygga grupper från grunden, konstaterar Fredrik Jahnfors.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close