FotbollMalmö FFNyheter

Fredrik Jahnfors ska träna MFF:s damlag i division 4

Tränare i den historiska nystarten för MFF dam blir Fredrik Jahnfors från Dösjöbro IF.

– Det känns fantastiskt bra och spännande. Jag har varit MFF:are sedan jag föddes och har besökt Stadion regelbundet som supporter till herrlaget. Jag ser fram emot att vara med och bygga upp en professionell organisation för damer och flickor, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Som tränare vill jag se stort bollinnehav kombinerat med effektivitet. Det betyder en positiv och attraktiv fotboll, precis som MFF:s herrlag och ungdomslag står för. Nu handlar det om att i första hand lära känna organisationen.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2021.

Dösjöbro IF kvalade i år till Elitettan, men föll med klara siffror mot Jitex.

45-årige Fredrik Jahnfors har varit verksam som tränare på damsidan i många år i Borgeby FK och Dösjöbro IF. I båda föreningarna har han varit med om att göra resan upp till högre divisioner, i Dösjöbro från dåvarande division 5 till division 1.

– Fredrik är en erfaren tränare som kommer från en framgångsrik period i Dösjöbro. Där har han varit med om att bygga upp ett starkt lag som har avancerat genom divisionerna. Han arbetar målmedvetet och som person har han varit uppskattad av ledare och spelare.

– Hans tankar om fotboll stämmer väl överens med hur vi vill spela, med kontroll över skeendet och snabbt passningsspel. Nu gäller det att tillsammans spika truppen och sedan fortsätta förbereda inför nästa år, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i pressmeddelandet.

När MFF nyligen hade provträning för det nystartade laget i division 4 kom många av de utvalda spelarna från just Dösjöbro IF.

Ersättaren till Fredrik Jahnfors i Dösjöbro IF är redan klar. Anders Nilsson, som i år tränade Borgeby FK i Elitettan, tar över.

Ole Törner

Foto: MFF

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close