Eslövs BKFotbollNyheter

Hektisk övergångsperiod för Eslövs BK

Mot förhandstipsen lyckades Eslövs BK förbli ett Division 2-lag efter årets säsong. Nu sätter man hoppet till ett positivt övergångsfönster för att göra ett ännu bättre 2020. 
– Får vi behålla alla, så kommer vi vara bättre, säger tränaren Peter Olsson. 

Eslövs BK tog genomförde ett historiskt avancemang till Division 2 under fjolårssäsongen. Nu är truppbygget för kommande säsong i full gång.

I rådande tider av spelarövergångar är Eslövs BK minst sagt involverat. Samtidigt har en rad förstärkningar hämtats in till laget.

– Jag är väl ganska nöjd med de vi har fått in hittills. De erbjuder konkurrens till truppen. Inte minst Admir (Osmancevic). Det är en spelare med stora kvalitéer som kommer höja oss mycket, säger Peter Olsson.

Senaste nyförvärven heter Hampus Nilsson och Joel Westerlund – där båda hämtats från Landskrona BoIS.

– De har varit duktiga på provträningarna. Två av de som testat som nog går rakt in i startelvan, i alla fall går de in och konkurrerar direkt. Sen är det en bit kvar, i och med att de inte varit uppe på seniornivå tidigare. Men vi tror på dem, säger Peter Olsson.

Eslöv har värvat starkt och kan komma att gå mot ett positivt 2020. Foto: Lola Nilsson

Samtidigt riskerar man att förlora de spelare som under året fått visa upp sig i Division 2.

–  Vi har några killar som är ute och testar med andra klubbar. Det är förståeligt att det blir så efter den här säsongen. Vi vet att det finns intresse för våra spelare, men vi hoppas såklart behålla allihop. Det är viktigt för att göra det bra nästa år.

Peter Olsson tror starkt på sitt lag inför kommande år. Om man lyckas behålla betydande spelare är EBK att räkna med 2020, menar han.

– Det händer väldigt mycket mellan första och andra året i en serie. Man tjänar på sig en hel del erfarenhet. Nu är vi ett år äldre i Division 2, och det är väl därför jag tror att vi kommer vara lite bättre nästa säsong. Men det vill till att vi får behålla våra spelare.

Kan man vänta sig några fler förstärkningar inom kort?

– Det är ju några killar till som varit hos oss. Det är Jesper Sjöland, som kommer från Wormo. Det är Jihad (Fakhouri) från Landskrona, som också kommer skriva på, förhoppningsvis. Ett par, tre spelare till kanske, men de har en bit kvar till att ta en plats.

 

Joel Ask

Artikelbild: Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close