FC RosengårdFotbollNyheter

LB07:s succétränare klar för seriekonkurrenten FC Rosengård

De senaste säsongerna har Tommy Ringblom fört LB07 från division 4 till division 2. Nu tar han dock steget över till lokalrivalen FC Rosengård.

Han har skrivit ett tvåårskontrakt med FCR.

– Jag är jättenöjd över att vi kunde göra klart med Tommy. Vi har följt honom ett bra tag och det är ingen tvekan om att han gjort ett gott jobb i LB07. När vi pratat genom åren har jag dessutom fått ett väldigt bra intryck av honom, säger FC Rosengårds sportchef Valentino Lai.

– Bara en sådan sak som att LB07 fick ett riktigt, riktigt bittert slut på 2018 när en bra säsong slutade i en väldigt oturlig kvalförlust. Då kan det gå illa året efter. Istället gjorde man det ännu bättre och vann serien och tog klivet upp då istället. Det var imponerande. Att vinna en serie är dessutom alltid svårt och en merit när man gör det.

Nu går jakten vidare på en assisterande till Ringblom. Ylli Shabani, som tog klivet upp som huvudtränare när Mladen Blagojevic tackade för sig mitt under säsongen, har nämligen tagit beslutet att inte fortsätta som tränare i FC Rosengård.

_ Det beklagar vi. Ylli är starkt förknippad med FCR och gjorde ett jättebra jobb när han fick bli huvudansvarig och även tidigare. Men nu blev det så här och vi är inne i processen att sätta samman hela ledarstaben, säger Valentino Lai och berättar att man redan ligger långt framme när det gäller att  få klart med spelartruppen.

– Just nu har vi 18 kontrakterade spelare. Det är mycket, men jag menar allvar med att det inte alls är bra med trupper där man i stor sett börjar om hela tiden och allt blir klart sent. Kontinuitet är bra och jag pratar av egen erfarenhet eftersom jag själv kommit in i lag och trupper där allt blivit klart sent och vet att det kan bli problem.

Tommy Ringblom är 34 år gammal och har all sin erfarenhet som seniorlagstränare från LB07. Där har han varit med om en riktig berg- och dalbana. När han kom dit 2013 låg laget i division 1. Sedan bar det snabbt nedåt till division 4 och de senaste åren alltså uppåt igen, till division 2. Att han inte skulle fortsätta i LB07 blev klart redan för en vecka sedan när han meddelade att han ville söka nya utmaningar.

De får han alltså i FC Rosengård.

– Valentino Lai har en vision och en målsättning med detta lagbygge och jag ser det som en ära att han har velat ha mig till Rosengård. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan åstadkomma något väldigt stort här i år. Jag har också under de senaste åren i LB07 blivit bortskämd med att vinna väldigt ofta (under de sista tre åren, förlorade vi endast fyra matcher i seriespelet) och jag ser det som att Rosengård ger mig störst möjlighet att få fortsätta att göra det, säger Tommy Ringblom till FCR:s hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close