FotbollMalmö FFNyheter

Daniel Andersson summerar läget för höstens utlånade MFF-spelare

Under hösten hade MFF nio spelare utlånade till andra klubbar. Läget just nu inför nästa säsong är att två fått beskedet att de spelat färdigt i klubben, två är fortfarande utlånade, tre är tillbaka i truppen, en har man bestämt sig för att låna ut igen och en är i rehab.

Felix Konstandeliasz och målvakten Jakob Tånnander har båda kontrakt som löper ut och de kommer inte att få förlängt.

– Felix och Jakob kommer vi inte att behålla, bekräftar MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Målvakten Marko Johansson som spelat hela säsongen i GAIS och innan dess i Trelleborgs FF ska lånas ut igen.

– Marko måste få spela matcher. Därför är utlåning rätt. Helst dock i en klubb på högre nivå än Superettan och det jobbar vi på, säger Daniel Andersson.

De som fortfarande är utlånade är Anel Ahmedhodzic i danska Hobro IK och Carlos Strandberg i Al-Hazem i Saudiarabien. I båda fallen gäller utlåningarna till sommaren, men MFF har en möjlighet att kalla tillbaka den 20-årige mittbacken nu i vinter. Ahmedhodzic har fått massor med speltid och gjort rejäl succé i Hobro.

– Inget beslut är taget om Anel. Vi måste väga in speltiden och var han utvecklas bäst, men han har gjort det mycket bra i Hobro och det ser vi givetvis positivt på. Hittills har utlåningen gett precis det vi ville, konstaterar Daniel Andersson.

Spelarna som är tillbaka i MFF är Hugo Andersson (Trelleborgs FF), Adi Nalic (AFC Eskilstuna) och Pavle Vagic (AFC Eskilstuna).

– Hugo har, precis som Anel, fått nyttig erfarenhet i ett lag som får försvara mer än en mittback är van vid i ett spelförande lag som MFF. Bolltryggheten i uppbyggnaden har de och det är bra att de får jobba med mera rent försvarsrelaterade saker. Adi har gjort det bra i AFC och Pavle har kommit tillbaka från skador och var bra när vi i helgen vann Skandinaviska mästerskapen för P18, säger Daniel Andersson.

I rehab är Samuel Adrian som i mitten av augusti drog på sig en korsbands- och ledbandsskada när han var utlånad till Kalmar FF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Felix Beijmo om att avancemang i Europa League skulle öka chanserna att han blir kvar i MFF

Om MFF slår FCK ökar chansen att Felix Beijmo stannar i klubben

Relaterade artiklar

Back to top button
Close