BloggarNyheterPadelbloggen

Händelserikt padelår 2019

Nu har det gått några dagar efter helgens avslutning på Svenska Padeltouren i Göteborg, SPT Mastersfinal och det känns naturligt att summera padelåret som har gått. Det har varit en lång säsong med start i Luleå första helgen i mars där det blev en semifinal för mig och Emmie Ekdahl, liksom det blev i helgens avslutande slutspel efter förlust mot de slutliga segrarna och Sveriges bästa par, Barre Soleymani och Anto Andersson. Ett stort grattis till dem båda för en fantastisk säsong!

Det har blivit många semifinaler, totalt fem tävlingar under 2019, för Emmie och mig, Vi spelade även två finaler, men där blev det tyvärr förlust i båda. Vi får trots allt vara nöjda med vad vi har presterat, speciellt är jag nöjd med att jag har kommit tillbaka efter två födslar och kan spela på högsta svenska nivå igen. Jag vann även två tävlingar under året, Ystad Padel Open med Smilla Lundgren, och FIP Copenhagen Open med Helena Dahlström. Två roliga segrar där vinsten i Köpenhamn var extra skön, eftersom Helena och jag mötte starkt motstånd i finalen och vi i och med segern fick internationella rankingpoäng. Noterbart är att det skiljer 33 år (!) mellan mina vinnande partners: Helena, 51 år, och Smilla, 18 år. Padel är verkligen en sport för alla åldrar!

Mina resultat under säsongen gjorde att jag blev uttagen till landslaget som en av åtta spelare till EM i Portugal. Tävlingen, som spelades i början av november, var en härlig upplevelse. För mig personligen var det mycket stimulerande att förbundskaptenerna, Dani Dios och Andréas Johansson, gav mig stort förtroende och placerade mig i par med Sveriges bästa spelare, Sofia Arvidsson. Vi gick till kvartsfinal i den individuella partävlingen där vi förlorade mot två av världens spelare, spanjorskorna Paula Josemaria Martin och Carolina Navarro Björk, som också blev överlägsna Europamästare. Vi fick en riktig lektion, men fick uppmuntrade ord efter matchen av Carolina. Hon tyckte nämligen att svensk padel har gjort stora framsteg de senaste åren. Dessutom var hon inte helt främmande för att en dag spela för det svenska landslaget – hon är även svensk medborgare. I padelns internationella mästerskap är alltid lagtävlingen det mest prestigefyllda och därför var det härligt att vi vann brons efter en 2-1 seger mot Belgien, som vi förlorade mot i senaste VM. Roligast av allt var naturligtvis att Sofia och jag vann den avgörande matchen med 7-6 i tredje avgörande set mot Belgiens bästa par med bland annat Helena Wyckert, en av världens 50 bästa damspelare.

Efter EM har jag haft en rejäl baksmälla. All energi har varit borta och jag har legat sjuk, haft sjuka barn och dessutom haft det intensivt på jobbet (=många prov inför betygsättningen!). Nu ska det bli skönt med lite vila från eget padelspel och att påbörja uppbyggnaden inför 2020, som förhoppningsvis ska bli ett ännu mer händelserikt padelår med VM som det stora målet

Relaterade artiklar

Back to top button
Close