FotbollNyheter

Nye tränaren vill lyfta ungt Högaborg

Danske tränaren Lars Dalsborg är åter en del av fotbollsvardagen i Helsingborgsområdet. Nu vill han utveckla Högaborgs BK och ta laget till nya höjder

– Det känns väldigt bra och inspirerande. Det är ett lag med många bra, unga spelare. Jag har arbetat mycket i Sverige tidigare, så det är jag van vid, säger Lars Dalsborg.

Lars Dalsborg har tidigare tränat division 1- och 2-klubbar i Danmark samt varit ungdomsutvecklare i Helsingborgs IF. I regionen är han ett välkänt och respekterat namn.

Nu hoppas hoppas 59-åringen skapa utveckling även i Högaborg – både på lång och kort sikt.

– Först och främst så vill vi vara ett av topplagen nästa år. Jag har inte träffat laget än, men vet jag vet att där finns många bra och talangfulla spelare. Om vi kryddar det med några äldre, så kommer det bli väldigt bra, säger Lars Dalsborg.

Nye HBK-tränaren har ännu inte fått möjlighet att bekanta sig med sin spelartrupp. Men rapporterna som nått honom betryggar hans vision om att laget ska tampas i treans topp kommande säsong.

– Det är absolut en ambition för oss att vara det. En målsättning jag hoppas hela laget delar. Med det jag fått höra, och det jag vet sedan tidigare, så tror jag verkligen på att vi kommer kunna göra det bra.

Kan Högaborg bli ett lag för treans topp? Foto: Bildbyrån

Samtidigt som klubben på lång sikt vill rekrytera spelare från egna leden vill man även bli ett alternativ för spelare från de större klubbarna i närområdet.

Under hösten har lag högre upp i hierarkin, som Eskilsminne och Landskrona BoIS, inventerat sina trupper. De överflödiga spelarna har Högaborg för avsikt att vara med och hugga på.

– Det finns många bra spelare som av vissa anledningar väljer att lämna Landskrona BoIS och Eskilsminne. Idag är Hittarp ett lag som de spelarna väljer att gå till. Jag hoppas att Högaborg kan vara ett sånt lag också.

Ni har provspelare hos er under vintern – plockar ni in någon av dem?

– Det kan absolut bli så. Sen har vi två rutinerade spelare som kommit tillbaka till oss. Spelare från Eskilsminne, som inte fått förlängt där. Men vi vill även fylla på med så många egna spelare som möjligt.

 

Högaborgs nyförvärv
Filip Saganowski(back från Åstorp)
Jason Johnson(mittfältare från Åstorp)
Kevin Nguyen(mittfältare från Croatia)
Marcus Werner(målvakt från Råå)
Rozbeh Kazemi(försvarare från Råå)
Ali Dirawi(mittfältare från Åstorp)
Ahmed Abed(mittfältare från Råå)
Mac Grossmann(anfallare från Helsingborgs AIS)

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close