FotbollLB07

Wännerdahl kämpar mot svåra skadan

LB07:s Sofia Wännerdahl fick stora delar av 2019 spolierat på grund av en knäskada. Nu kämpar hon för att kunna vara tillbaka till premiären av Elitettan kommande vår.

Länge existerade möjligheten till fortsatt damallsvenskt spel – men slutligen var det målskillnaden som knäckte LB07. Nästa säsong väntar en ny verklighet i Elitettan – och resan mot ännu ett avancemang därifrån.

– Det var väldigt jobbigt att inte kunna vara med och bidra. När det hände så kände jag att jag var inne i en bra period, att jag hade en bra plats i laget. Men sen blev det ju som det blev… säger Sofia Wännerdahl om årets säsong.

För Sofia Wännerdahl, 25, personligen blev det inte mycket till säsong. För henne råder en lång, ihärdig process av återhämtning efter den komplexa knäskada hon ådrog sig i våras.

– Jag minns att det var på en träning innan derbyt mot Rosengård. Gällande skadan så tar vi det lite dag för dag. Jag har ett bra samarbete med vår sjukgymnast, och vi vill inte riskera någonting genom att gå in i träning för tidigt, säger hon – och tillägger:

– Hittills har det gått väldigt bra med min rehab. Allting flyter på, det gör det. Men samtidigt måste man ha is i magen och inte gå för snabbt framåt. Det måste få ta sin tid.

Det hann endast bli tre damallsvenska matcher för försvararen under 2019 innan skadan kom emellan.

Ännu är prognosen för comeback oklar – men hoppet lever för att Sofia Wännerdahl ska kunna springa ut till Elitettan-premiären i april.

– De senaste två månaderna har jag börjat springa, varit med på passningsövningar och börjat röra mig på ett annat sätt. Ambitionen är att kunna stegra detta efter hand. Jag vet ju vad som väntar i vår, och jag hoppas verkligen kunna vara redo när serien drar igång igen, säger hon.

Sofia Wännerdahl hoppas komma tillbaka starkare 2020. Foto: Bildbyrån

Sofia Wännerdahl fråntogs möjligheten att på planen kunna påverka LB07:s framtid. Maktlös var försvararen även då klubbens existens skulle avgöras under senhösten. Omröstning kring ett samgående med Malmö FF följde hon noga.

– Det pågick ju samtidigt som vi var inne i slutet av säsongen, och då tänkte man mest på att försöka hålla sig kvar. Såklart följde man det ändå – men jag var beredd på att det inte skulle gå vägen.

Hade du ett föredraget utfall på förhand?

– Det är klart man hade förhoppningar om att det skulle gå igenom. Det skulle innebära helt andra möjligheter för oss, damlaget. En helt annan satsning. Men vi får bara se till att fortsätta jobba på som vi gjort tidigare.

Vad tror du om den sportsliga fortsättningen för er?

– Jag tror på vårt sätt att spela fotboll och tror och hoppas att vi kommer vara med och slåss nästa säsong. Vi vill ju tillbaka – och det ska vi göra allt för att klara av.

 

Sofia Wännerdahl
Ålder: 25 år
Position: Försvarare
Kontrakt: 1+1 år
Säsonger i LB07: Sex

 

Joel Ask

Artikelbild: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close