IBK LundInnebandyNyheter

Emma Clarin klar för IBK Lund

IBK Lund Elit Dam har gjort klart med ett meriterat namn. Emma Clarin, senast i Warberg IC i SSL, är klar för laget.

För någon vecka sedan blev det klart att Dam Elit förstärker backsidan med den SSL- och landslagsmeriterade försvararen Emma Clarin. 21-åringen, som hade ett uppehåll under föregående säsong, kommer senast från spel med Warberg IC i Svenska Superligan. Innan dess representerade hon Pixbo Wallenstam i SSL och Allsvenskan, samt hade en vända på Riksinnebandygymnasiet i Umeå. Den spelskickliga backen har även några U19-landslagsmatcher på kontot, samt flertalet distriktlags-SM i bagaget för Göteborg.
Avtalet är skrivet över två säsonger.

– Emma Clarin kommer med värdefull rutin till ett ganska ungt lag. Hon har spelat på högsta nivå vilket syns även om hon inte rört klubban på ett tag, menar huvudtränare Johan Gustafson i ett pressutskick och fortsätter:

– Hon använder sig framförallt av sin blick för spelet för att sätta upp sina lagkamrater i läge och bryta motståndarnas spel. Emma besitter en tuffhet och använder sig gärna utav sin fysik i duellspelet.

Efter lagets försäsongsmatch mot SSL-laget, tillika Clarins senaste klubbrepresentation, så fick ledarstaben information om att hon var på väg att flytta ner till Lund.

– Vi fick höra från flera intressenter att hon var på väg till Lund för att plugga så vi högg direkt och efter lite betänketid så är hon nu villig att köra, säger en nöjd Gutafson.

Det senaste tillskottet är ett välkommet sådant för Sportgruppen, som nu anser sig ha en bred kompetens på backsidan med flera olika typer av försvarare.

– Först och främst väldigt roligt att Emma väljer att köra på med oss. Det var lite av en tillfällighet att vi fick reda på att hon skulle börja studera i Lund. När vi hörde det så var det ingen tvekan om att ta kontakt med henne, menar Ludvig Nilsson från Sportgruppen Dam och fortsätter:

– Det är en väldigt spelskicklig back som kommer tillföra både rutin och kvalité i vår redan starka backbesättning. Hon kommer nog behöva lite tid att komma in i vårt försvarsspel. Men jag är övertygad om att hon kommer vara ett lyft för laget, både på och utanför planen.

Foto: Warbergs IC

Relaterade artiklar

Back to top button
Close