BK OlympicFotbollNyheter

Hektisk försäsong i BK Olympic – sex nya, tappar tung trio

Hittills har det varit en rätt het försäsong i BK Olympic. Mladen Blagojevic har tagit över efter Anders Grimberg som tränare, sex nyförvärv är klara och tre spelare övertygade så stort under säsongen att de blev svåra att hålla kvar när lag från högre divisioner visade intresse.

De som lämnar är Patchicco Diallo, Filip Bohman och Sadmir Zekovic, som alla spelade från start när Olympic kvalade till division 1 mot IFK Berga. Om det blivit avancemang hade det kanske gått att behålla dem, men nu tar de klivet.

– Patchicco blev till exempel utsedd till division 2:s bäste back. Klart att han blir eftertraktad då. Sadmir har varit bra länge och Filip har ju gjort succé sedan han kom till oss från Skurups AIF. Vi önskar dem lycka till, säger BK Olympics sportchef Ahmed “Charre” Chahrour.

Filip Bohman lär hamna i Lunds BK.

Senast in av de sex nya är Patchicco Diallos ersättare Geronimo Balint (bilden) från just Lunds BK. I honom får BK Olympic en rutinerad mittback som Mladen Blagojevic dessutom har väldigt bra koll på eftersom han tränat honom i Åkarps IF, BW90 IF och Österlen FF.

– Han håller riktigt hög klass och det var viktigt att vi kunde få in lite rutin. BK Olympic satsar alltid ungt och på de egna talangerna, men nästa år blir det ännu yngre eftersom det är några av de lite äldre vi tappar.

De övriga nya är Oliver Kihlberg från FC Bellevue, Ahmed Diini, senast i Malmö City FC, William Magnusson från FC Rosengård, Marko Stojic från Kvarnby IK och Edriss Hushmand från IFK Malmö.

– Diini och Hushmand är unga Olympicspelare som återvänder och det gillar vi, Kihlberg var en av två vi tittade på i FC Bellevue och ett bra exempel på att det finns många duktiga spelare även lite längre ner i seriesystemet som vi upplever att vi har väldigt god koll på, Magnusson är en kraftfull och målfarlig forward och Stojic är en 17 år ung mittback som spelade i MFF U16, men som redan skaffat sig erfarenhet av A-lagsfotboll i två år i Kvarnby, berättar Ahmed Chahrour.

BK Olympic har även fyllt på seniortruppen med två spelare från det egna U18-laget. Dels vänsterbacken Walid Ali, dels forwarden Siwan Awla.

– Siwan vann skytteligan i P19-serien.

I övrigt har Amed Chahrour fått klart med massvis med kontraktsförlängningar med spelarna som redan fanns i truppen: Paulinius Dorzia, Linus Silfverberg, Terry Adadevoh Svensson, Jesper Andersson, Henrik Norrby, Alexander Roos, Rasa Rahmani, Hamid Abdulla, Axel Håkansson, Aron Nouicer, Jesper Örnberg, lagkaptenen Kevin Robért och Simon Ståhl.

Däremot kommer BK Olympic att släppa Kofi Yeboah Addae och Almir Taletovic.

– Taletovic ser ut att hamna i Prespa Birlik, berättar Ahmed Chahrour.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close