HandbollLUGI

LUGI förbereder inför 2020 – med nye tränaren

Det råder uppehåll i SHE Dam. Detta har LUGI – med nye huvudtränaren Kenneth Andersson – valt att utnyttja.
– Vi hoppas lägga grunden för ett bra 2020 redan här, säger Kenneth Andersson. 

Eter nio spelade omgångar av SHE Dam huserar LUGI på en fjärdeplats.

Matcher har man inte spelat sedan den 17:e november – men en ökad dos träning har injicerats.

– Vi har valt att fokusera på maxstyrkan. En del löpning ute också. Man kan såklart göra det även under pågående matchspel, men nu ges vi tillfället på ett annat sätt, säger huvudtränaren Kenneth Andersson.

Han har tagit över rodret permanent sedan Dragan Brljevic uppsades från klubben i början av november. Kenneth Andersson är till vardags även sportsligt ansvarig i LUGI, och han menar på att det är en omställning.

– Det är ju otroligt mycket nytt. Det har ju handlat för mig om att lära känna laget närmare, samtidigt som jag ska sätta min prägel på träningar och lära känna motståndare. Man får försöka göra så få förändringar det går men ändå ge allt, säger han.

Hur ser du på arbetsbelastningen, nu när du är permanent huvudtränare?

– Ja… Det är en klar arbetsbelastning. Det andra måste ju också göras. Jag har ju ett finger med i det mesta. Men jag har fått lite avlastning med olika saker – för det funkar att jag gör allting ensam.

Hur resonerar ni kring din fortlevnad på huvudtränarposten?

– Ja, det är klart att man funderar. Men vi har inte praktiskt suttit ner och pratat om det, nä. Förhoppningsvis blir det minst säsongen ut – men sen vet man inte hur det ser ut.

Samtidigt som grunden läggs på plan har LUGI varit aktiva i det man kunnat göra utanför. Flera spelare har säkrats upp på nya kontrakt under julmånaden.

– Nu har vi fått den största delen av truppen på plats, vilket känns bra för föreningens skull. Att vi fått spelare på plats – det betyder väldigt mycket för kontinuiteten. Det tror jag krävs för att man ska ta nästa steg.

Känner du att uppehållet kommit lägligt?

– Ja, men visst är det så. Det underlättar att det varit matchfritt, så vi kunnat köra igenom anfallspel och försvarsspel, även genomföra förlängningar utanför planen. Förhoppningsvis har vi förberett oss bra och förhoppningsvis ser det bra ut när vi väl drar igång igen.

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close