skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Skurupstränaren om samarbetet med Österlen: ”Jättekul för oss”

Skurups AIF har fostrat flera spelare som gjort det bra i större klubbar. Nu inleds ett samarbete med Österlens FF för fortsatt fostran av talanger. 

I veckan aviserades samarbetet mellan Österlens FF och Skurups AIF och Sjöbo IF, där Division 2-klubben Österlen kommer tillhandahålla träningspass för spelare i de andra två lagen.

Skurups tränare, Per ”Pelle” Andersson ser stora fördelar i det påbörjade samarbetet.

– När säsongen är igång, så tränar vi ju bara två gånger i veckan. Och då blir tanke att de som vill utvecklas får möjlighet att ta träna med Österlen utöver det, säger Skurups AIF:s tränare, Per ”Pelle” Andersson.

Skurup har under de senaste säsongerna fostrat flera spelare som nått högt i seriesystemet. Filip Bohman lämnade för BK Olympic under våren, Isak Jönsson har sedan tidigare gått via just Olympic till att bli en startspelare i Trelleborgs FF. Lägg därtill Piotr Johansson(Kalmar FF) och Hugo Andersson(Malmö FF).

– Det är ju mer eller mindre en ära för oss som klubb när en spelare från våra led utvecklas och får ta kliv. Det synsättet måste man ha när man är en liten klubb, som vi är. För detta är en jättemöjlighet för oss, säger ”Pelle” Andersson.

Har ni fått några premisser från Österlens håll?

– Nä. Såklart är det bättre ju högre upp i divisionerna vi ligger, men det är inget vi har pratat om. Nu gäller det först och främst att starta upp detta samarbete och sen får vi se hur det blir.

Han fortsätter:

– Vi har bra ungdomsspelare som kommer underifrån. Det har inte sett så bra ut på ungdomssidan på länge som det gör just nu. Så, där kommer det komma spelare som får chansen att träna med Österlen när de nått rätt ålder.

Kommer du få återkoppling på hur dina spelare sköter sig hos Österlen?

– Ja, det är tanken, ju. Sen får de styra lite om de vill ha en spelare över till sig. Vi ska prata lite här inom kort, jag och Jonas(Stridsberg, tränare Österlen) och diskutera lite mer detaljerat.

– Men Jonas har varit tydlig med att man inte behöver vara ”talang” – vara i en viss ålder. Utan det är alla som vill som är aktuell för träning hos dem.

 

Joel Ask

Artikelbild: 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close