skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Daniel Andersson om MFF-lottningen: Ville inte ha Sjachtar Donetsk

MFF lottades mot den tyska ligaåttan VfL Wolfsburg i Europa Leagues 16-delsfinal. Det är sportchefen Daniel Andersson i alla fall hyfsat nöjd med.

– Vi kunde fått en bättre lottning, men vi kunde fått en sämre också. Jag skulle vilja ranka Wolfsburg som precis bakom de allra svåraste, säger han och berättar att som lottningen utvecklades var det särskilt ett lag MFF ville undvika.

– Sjachtar Donetsk ville vi inte ha. Ett av de absolut svåraste lagen och en besvärlig resa. Vi hade säkert kunnat hantera och klara av det också, men det var något vi helst ville undvika.

MFF börjar borta torsdagen den 20 februari och spelar returen hemma torsdagen den 27 februari.

– Generellt sett vill vi hellre börja borta.

För att få upp tempot och kvalitén kommer MFF att åka till Marbella på läger mellan den 27 januari och 7 februari och spela minst två matcher. Förra säsongen mötte man Krasnodar och Dynamo Kiev. I år kan det bli en match mot något lättare motstånd och en mot ett tuffare.

– Vi funderar lite över det. Det kan vara så att jag fastnar för att varva upp steg för steg med en något enklare match först och sedan en mot vassare motstånd. Vi har också till hälften klart med ytterligare en match när vi kommit hem igen. Vi får se hur vi gör med den, det är inte avgjort än.

När kommer ni att starta träningen?

– Spelarna har fått besked om att de är kallade till den 13 januari. Det är vad som gäller nu. Sedan får vi se om den nye tränaren har några synpunkter på det upplägget och vill ändra. Men det är viktigt att spelarna får vila lite längre och kommer rejält fräscha och inspirerande till nystarten. I vintras inför Chelsea var det en riktigt bra uppladdning och tändning inför Chelsea-matcherna. Sedan fick vi en dipp. Därför är det viktigt att truppen verkligen får ett uppehåll där man kan koppla av, funderar Daniel Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close