skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Lite mellanmjölk över den MFF-lottningen

VfL Wolfsburg för MFF i Europa Leagues 16-delsfinal.

En lottning som känns nästan lika svår att hylla som att såga.

På en skala hamnar den någonstans i mitten, med dragning åt det svåra.

Bra:

VfL Wolfsburg fick sin plats i Europa League tack vare en sjätteplats i Bundesliga och ligger just nu på åttonde plats i årets upplaga. Det är alltså ett bra lag, men det finns betydligt bättre. Spontant känns det som om Sporting, Roma, Wolverhampton, Bayer Leverkusen och Sjachtar Donetsk hade varit betydlig värre lotter för MFF. Inte minst när lottningsproceduren utvecklades så att det mer och mer såg ut som att det skulle bli Sjachtar; ett mycket starkt lag och en bortaresa många väldigt gärna vill undvika.

Det blir en trevlig och relativt kort resa till en arena där MFF-supportrarna kan få åtminstone hyfsat med platser. Sedan klubbarna pratats vid fick MFF klartecken för fler biljetter än de garanterade (1 500). Enligt MFF:s hemsida har MFF fått en bortasektion på 2 200 platser och man ska ta en diskussion om ännu fler platser på närliggande sektioner.

Rent allmänt kan man ju också säga att belöningen för gruppvinsten och att MFF hamnade bland de seedade lagen var rätt bra.

För det första får MFF börja borta. Jag tycker att man ibland överdriver fördelen i att få returen på hemmaplan, särskilt mot lite sämre lag. Men ju bättre lag man möter desto viktigare att kunna få spela på ett resultat hemma i match två. Och Wolfsburg är som sagt bra.

För det andra räcker det att titta på minst hälften av lagen MFF undvek tack vare seedningen och jämföra med VfL Wolfsburg.

Dåligt:

Klart det hade varit bättre med Apoel Nicosia, Cluj och Ludogorets.

Wolfsburg är i säsong när lagen möts, MFF är det inte. Fem-sex Bundesligaomgångar efter jul- och nyårsuppehållet innan det är dags att möta MFF innebär givetvis att Wolfsburg har ett helt annat matchtempo. Fast det hade gällt de flesta andra lagen också.

Två allmänna slutsatser tycker jag i alla fall att man kan dra:

Förra säsongens lottning med Chelsea var mycket svårare.

MFF har redan slagit ut ett minst lika bra lag som Wolfsburg i årets turnering, nämligen Dynamo Kiev.

Ole Törner

 

Läs mer

Snack med Daniel Andersson om lottningen och MFF:s förberedelser.

Daniel Andersson om MFF-lottningen: Ville inte ha Sjachtar Donetsk

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close