skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyKristianstad IKNyheterRögle BK

Rögle täcker upp med korttidslån från Kristianstad

Rögle BK lånar in 24-årige anfallaren Johan Lundgren från Kristianstad till veckans två SHL-matcher mot Oskarshamn i morgon och hemma mot Växjö på torsdag.

Med Dominik Bokk och Nils Höglander på JVM-förberedelser och Nick Sörensen och Mattias Sjögren på skadelistan är Rögle lite kort med folk i de offensiva leden. Därför agerar nu Rögles sportsliga ledning och lånar in en anfallare den här veckan – med ett förflutet i Rögle.

Johan Lundgren kommer från Helsingborg och fick sin tidiga hockeyfostran i Jonstorp och kom till Rögles hockeygymnasium som junior. Han gjorde fyra säsonger i Rögles juniorlag och fick även debutera i A-laget (två matcher).

– Johan är en ambitiös kille som jobbar hårt och tävlar varje dag. Vi är glada att kunna låna in en spelare som gått via vårt eget hockeygymnasium. Johan känner vi till väldigt bra och han har gjort det väldigt bra i Kristianstad i år. Det ska bli spännande att följa Johan på närmre håll hos oss den här veckan. Vi vill också tacka Kristianstad och Mikael Gath att vi får möjligheten att låna in Johan, säger Rögles assisterande sportchef Christoffer Malm i ett pressutskick.

– Det är fantastiskt roligt för mig att få chansen i Rögle. Jag känner en hel del spelare i laget redan sedan min tid i Rögle och det kommer att ge mig nyttig erfarenhet. Jag vill även tacka Kristianstad som låter mig få chansen, säger Johan Lundgren.

Johan Lundgren är Kristianstads bäste målskytt i höst med nio mål och totalt 18 poäng. Han är assisterande lagkapten i den allsvenska nykomlingen. Han anslöt till Rögles trupp på måndagsmorgonen. I och med att han är utlånad till Rögle så missar han Kristianstads hemmamatch mot Björklöven på onsdag.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close