FotbollHelsingborgs IFNyheter

AKEA ny samarbetspartner till flick & damfotboll i HIF

Helsingborgs IF har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med AKEA AB inför klubbens satsning på flick- & damfotboll. Samarbetet ger HIF fortsatta förutsättningar att anställa en verksamhetsansvarig och att göra en bred satsning på flickfotboll för olika åldrar.

– HIF har målmedvetet arbetat för att kunna bli en jämställd förening som är öppen för alla. Det är med stolthet som vi nu lägger grunden för en flick- & damverksamhet som kommer att vara lika naturlig som vår pojk- & herrverksamhet. Det är glädjande att näringslivet vill detta lika mycket som vi vilket inte minst bevisas av att AKEA AB nu väljer att dedikerat gå in som partner och möjliggörare för att vi ska kunna bygga vidare på denna plattform för att bli en jämställd förening, säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg i ett pressmeddelande.

– Vi på AKEA AB är övertygade om att ett fungerande föreningsliv är fundamentalt för en stads utveckling. Vår ambition är att genom stöd till föreningslivet ge fler unga möjlighet till utveckling och trygghet. Vi är stolta partners till Helsingborgs IF och tycker att det är självklart att Skånes stolthet ska erbjuda en föreningsresa för både flickor och pojkar. Tillsammans med HIF och övriga partners vill vi bygga en framgångsrik, inkluderande framtid, säger AKEA AB:s sponsoransvarig Ingemar Queckfeldt.

AKEA AB:s samhällsengagemang bygger på FN:s globala mål för hållbar utveckling där man tar fasta på följande mål:
– Nr 3: Välbefinnande och hälsa
– Nr 5: Jämställdhet
– Nr 11: Hållbara städer och samhällen
– Nr 17: Genomförande och partnerskap

Bild: HIF

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close