Nyheter

Askeröds IF till div 5 nästa år

Askeröds IF har redan fått en tidig julklapp i form av en gratisplats till div 5 södra. Detta blev klart idag då Klagstorps IF dragit sig ur serien. 

Rickard Persson, målvakt i Askeröd. Ni har tackat ja till platsen och hur förändrar detta era förutsättningar?
-Inte mer än att detta påskyndar vårt mål att vara ett div 5 lag inom 3 år. Vi känner att vi stärkt truppen för att klara av div.5. 

Kommer ni att klara av det?
-Jag tror vi kommer klara det, vi var med i toppen i år och hade lite stolpe-ut i kvalet enligt mig. Jag tycker vi spelar bra fotboll. Kan vi hålla kontinuiteten på träningarna som vi gjort detta året och även nu när säsongen tagit slut så kommer vi vara ett jobbigt lag att möta.

Har du någon koll redan nu på motståndarna?
-Skegrie var bra ifjol och Genarp är alltid jobbiga och möta. 

Har ni några nyförvärv?
-Vi är jättenöjda med alla 6 nyförvärv. Vi har breddat och föryngrat truppen. Personligen så tycker jag Fredrik Boström från Dösjöbro sticker ut lite extra, kommer bli en viktig pusselbit. Vi har fortfarande lite krokar ute och väntar svar från några spelare till.

Och spelare som lämnat?
-Vi har bara tappat Fredrik Jensen som har valt att representera Löberöds IF.

Innan uppstart av säsongen nästa år så är det också dags för er årliga Askecup.
-Askecupen blir en rolig avslutning på året. Vi tränar inte så mycket inför den dock. Nytt för i år är att vi har utökat den på seniorsidan med slutspel.  Damerna spelar den 28 december och herrarna spelar den 30 december i nya Lågehallen i Hörby.

Foto: Lola Nilsson

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close