skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheter

Mod och tydlighet receptet framöver för Trelleborg

Nykomlingen Trelleborg Vikings gick en tuff säsong till mötes i Hockeytvåan. Med rådande förändring i tränarstaben inväntar laget kvalspel i Fortsättningsserien.

Det blev förvisso seger i grundseriens näst sista match mot Alvesta. Men den var endast en av fem vinster som Trelleborg Vikings lyckades kamma hem på de 22 matcherna.

En resultatrad som lämnade laget sist i tabellen – och en tränarsituation som ännu väntar på sin upplösning. Just nu leds laget av förre assisterande tränaren Fredrik Troberg.

– För mig har det inte varit någon större förändring. Jag har väl inte heller förändrat så mycket kring hur vi arbetar. Kanske testat någon ny grej i spelet, annars har det varit sig likt, säger Fredrik Troberg, som tog över efter att Fredrik Johansson fått lämna huvudtränaruppdraget.

Han kommer vid årsskiftet att återgå till sin assisterande roll och ersättas av Bengt Eriksson, som då leder laget i Fortsättningsserien.

– Vi har inte arbetat tillsammans tidigare, Bengt och jag, men jag har hört mycket gott om honom tidigare. Det ska bli spännande när vi drar igång igen.

Fredrik Troberg menar att laget – trots flera tunga förluster – sällan varit markant underlägsna sina motståndare.

Han hoppas se sitt lag repa mod för att bli slagkraftigt i de stundande matcherna.

– Hur vi ska gå till väga är ju en fråga man vill ha svar på direkt, såklart. Men jag tror det handlar om att skapa mod och tillit till varandra. Hålla oss till planen och vara tydliga i det vi gör. Vi behöver öka tydligheten och tryggheten, så alla vet vad de ska göra, säger han.

– Det handlar om att göra det vi kan, det vi är bra på. På det sättet kan vi slå bra alg, vilket vi har visat under säsongen, tillägger Fredrik Troberg.

Sitter det mentalt hos er?

– Det ska man ju aldrig säga, för då blir det en sanning. Men jag tror att problematiken började när vi fick många skador och sjukdomar på backsidan, vilket tog oss hårt. Då hade vi lite ont om folk. Ofta har vi fått ha forwards som fått spela som backar, till exempel. De har klarat det bra – men det är inte så man bygger på lång sikt.

Hur ser skadesituationen hos er ut nu?

– Vi har några frågetecken fortfarande. Ett av de tyngsta tappen som vi haft är Erik Lundblad, som varit borta sedan omgång fem. Han är seriens bästa back när han är frisk. Han är nu i träning, men där har vi sagt att vi ska skynda långsamt. Sedan har vi någon skada till på backsidan. Annars ser det bra ut.

Planerar ni att förstärka under vintern?

– Vi har ju tagit in lite folk då och då under säsongen när det behövts. Vi är nöjda med hur laget ser ut just nu. Dock finns där några frågetecken, och händer det saker där så kan vi komma att titta oss omkring efter spelare. Men ska det vara någon, så ska det vara någon bra.

Vad har du för känslor inför Fortsättningsserien?

– En bra känsla. Vi har ett bra lag och vet att vi kan – som sagt – slå bra lag. För oss gäller det att få fram våra kvalitéer.

Trelleborgs motståndare i Fortsättningsserien
IK Guts, Alvesta SK, Värnamo GIK, HA74 Sävsjö, Boro/Vetlanda HC, Sölvesborgs IK, Nässjö HC.

Segraren i Fortsättningsserien går till kvalet till Hockeyettan. De två sämst placerade lagen får kvala nedåt.

 

Joel Ask

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close