IK PanternIshockeyNyheter

Carnestad om comeback: “Inte där än”

I det nybildade IK Pantern tog Emil Carnestad plats på tränarbänken. Trots sin titel som spelande tränare har supportarna ännu fått sukta hans återkomst på planen.

Den här säsongen har Emil Carnestad lett laget tillsammans med Joakim Tillgren. Man tog sig bekvämt genom Hockeytreans grundsäsong.

– Det har varit en hektisk period sedan vi drog igång. Flera av spelarna tänkte inte ens fortsätta spela hockey innan vi hörde av oss. Men det har varit en förvånansvärt hög nivå. Det har blivit bättre och bättre med tiden.

Emil Carnestad, 27, var med och sköt upp Oskarshamn till SHL under fjolårssäsongen. Därefter väntade spel i Pantern – trodde man. Men en skada satte stopp för fortsatt spel, och Carnestad fick istället inställa sig på tränarbänken.

Istället för att inleda sin sjätte säsong som spelare i klubben valde han alltså att tacka ja till erbjudandet som Joakim Tillgren gav honom.

– Jag hade ju problem med en skada, så jag hade inte så mycket i tankarna att kunna spela själv. Men jag ville gärna vara med och hjälpa till ändå. Jag ser det som en ny utmaning, jättekul. En möjlighet att hjälpa till och ge tillbaka för flera fina år här, säger han.

Intresset är stort – blir det comeback på planen för dig?

– Som det ser ut den här säsongen så kommer jag nog inte kunna spela. Sen i framtiden vet jag inte än.

Är det skadan eller din fysiska status som sätter stopp?

– Det är en blandning. Om jag ska komma tillbaka vill jag att det ska kännas att jag är hundra procent förberedd. Men suget finns där, absolut.

Emil Carnestad har fem säsonger som spelare bakom sig i Pantern. Foto: Bildbyrån

Just nu råder uppehåll i Alltrean. För Pantern har två av tre matcher slutat med seger. Närmast väntar möte med Lerums BK den 9:e januari.

– Nu möter vi lag som kommer från en annan serie, och det är bra kvalité på de lagen också. Det gäller att vi är med i varje match. Det är bra att vi får tre matcher innan jul, så vi inte blir för bekväma, säger Emil Carnestad.

Pantern inledde Alltrean med förlust mot Göteborgs IK. Därefter har man spelat upp sig.

– Det känns som vi kommer mer och mer. Nu senast tycker jag vi gör en av våra bättre matcher.

Hur ser du på ledigheten som råder och fortlever in i januari?

– Ett långt uppehåll, som du säger. Det har varit en del skador och sjukdomar hos oss, så det får vi möjlighet att vänta in. Det gäller att fortsätta köra på och hålla igång vårt spel. Vi tränar på och fortsätter slipa på detaljer.

Vad känner du över att fortsätta på tränarbanan framöver?

– Nä, men jag är nyfiken på det. När Jocke(Joakim Tillgren) hörde av sig så kändes det intressant. Jag hade ingen aning om hur det skulle vara, men det är väldigt roligt. Jag tar ett steg i taget och får utvärdera det efter hand.

Pantern har ett uttalat mål om att klättra i serierna. Vad känner du över att vara med på resan?

– Jag har avtal över den här säsongen, sen får vi se. Men jag ser det som en bra erfarenhet för mig att kunna vara med och hjälpa dem på den här resan, och samtidigt utvecklas som tränare.

 

Emil Carnestad
Ålder: 27 år
Postion på plan: Back
Klubbar som spelare: Frölunda(J-lag), Malmö Redhawks, Pantern, Olofström, Modo, Oskarshamn
Aktuell med: Spelande assisterande tränare till Joakim Tillgren i IK Pantern

 

Joel Ask

Artikelbild: Petter Arvidsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close