Fotboll

Förre IFK Malmö-spelaren på provspel hos division ett-klubb

Jamshed Asekzai har tillhört flertalet klubbar i Malmöområdet under sin karriär. Nu kan 22-åringen lämna regionen för spel norrut. 

Under den nyligen avslutade säsongen tillhörde Jamshed Asekzai IFK Malmö, som han anslöt till under hösten 2018. Men efter säsongen stod det klart att parterna skiljs åt.

I den här veckan befinner sig Jamshed Asekzai på provspel hos division ett-klubben Assyriska Turabdin.

– Jag har varit i division två i ett par år nu, och känner väl att jag måste ta nästa steg i min karriär. Där känns division ett som ett bra steg, säger han.

– Jag vill tacka Walid Faour och min rådgivare, Linus Nilsson, för att de varit en stor hjälp för mig, skriver han i ett efterföljande sms.

Han genomför sin andra träning med Assyriska under torsdagen. Dock är det ännu oklart angående när klubben lämnar besked kring hans framtid.

– De har varit ett bra bemötande från deras sida. Jag har fått en bra känsla från dem. Jag får göra så gott jag kan här imorgon och sedan se vad de tycker, säger Jamshed Asekzai.

Den förre IFK Malmö-spelaren berättar att han varit i kontakt med andra klubbar. Klubbar från såväl division ett och två i både Skåne. Det ska även ha funnits intresse från IFK Malmös sida om en förläggning.

Vad hoppas du på?

– Just nu har jag alla dörrar öppna för alla klubbar. Det är inget bestämt än i nuläget.

Hur känns det att eventuellt lämna Malmöfotbollen för första gången i din karriär?

– Det känns såklart tufft. Men det känns som rätt steg, och jag är redo att ta den utmaningen. Men vi får se vad som händer, inget är klart än.

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close