skanesport_desktop-panorama-1

FotbollH65Nyheter

H65-tränaren: ”Vi ska spela SM-final – oavsett placering”

Det är över fem veckor sedan SHE-matcher var en naturlig del av vardagen. Under fredagen drar det återigen igång för serieledande H65 Höör.
– Det ska bli otroligt kul – det är därför man håller på, säger tränaren Ola Månsson. 

Efter nio spelade omgångar återfinns H65 Höör på ledarposition i SHE-tabellen. Man har stått för en stark höst, trots ett par tunga skador.

Med en fysträningsmarinerat uppehåll i benen är man preparerade för att fortsätta prestera under vintern.

– Det ska bli väldigt kul att dra igång igen. Vi ligger där vi ligger i tabellen för att vi har förtjänat det och skapat oss förutsättningarna för det, säger Ola Månsson.

Uppehållet har laget försökt nyttja i ett långsiktigt perspektiv. Ola Månsson medger att han inte haft något emot en matchfri period.

– Vi har ju valt att använda det här uppehållet till – ja, dels att vila – men främst till att träna väldigt mycket fysik. Både löpning och styrketräning har vi kört på med, mer än tidigare år, säger Ola Månsson.

– På ett sätt är det skönt som tränare att vara i en period där man inte hela tiden behöver mäta sig med andra lag. Men samtidigt är det mäta sig som man vill göra, tillägger han.

Fokus på fysiken ska göra H65 Höör till SM-guldkandidat. Foto: Bildbyrån

Laget har alltså rustat för att vara hållbart på lång sikt. När Ola Månsson ombes blicka in i spåkulan som visar prognosen för säsongens slutskede är han tydlig med vad som uppenbaras honom.

– Vi vill spela SM-final, så är det. Jag skiter i om vi blir åtta eller etta i tabellen, bara vi spelar SM-final. Det missade vi i fjol, och det sitter i. Nä, vi ska spela SM-final denna säsong, oavsett var vi hamnar i tabellen, förtydligar han.

På det personliga planet för Ola Månsson så har han nyligen förlängt sitt avtal med H65 Höör med ett år. Ett utdraget möte på cirka två minuter krävdes för att parterna skulle komma överens.

– Det var självklart. Vi känner varandra så bra, klubben och jag, så det var inget snack. Vi kom väldigt snabbt överens.

– Vi har valt en strategi att skriva ett år i taget. Och det beror ju på att vi tar snacket så pass tidigt. Det var ju inte officiellt, men vi var överens redan i början av november.

 

Joel Ask

Artikelbild: Andreas Sandström/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close