FotbollNyheter

Teckomatorps SK: ”Vi har bara ett mål i sikte och det är att vinna div.5 också”

Teckomatorp SK har inför säsongen 2020 redan nu gjort klart sin målsättningen för hur de ska spela och vinna serien.

Då man vann allt förra säsongen har det gett ett rejält självförtroende. Med 22 raka segrar och 128 mål är man det enda lag som är obesegrat i hela Sverige, från div 6 till allsvenskan.

Vilket fantastiskt 2019 ni haft. Ni hade tre egna målsättningar och genomförde alla?
-Efter en bra vårsäsong så var ju målsättningen för hösten att i första hand säkra seriesegern vilket vi lyckades med,sen blev ju målet att komma över 100 mål vilket vi också lyckades med. Sista målet blev ju att vinna alla matcher och det lyckades vi också med.

Er målsättning för 2020 är?
-Vi har ju bara ett mål i sikte och det är att vinna div.5 också.

Är er ledarstab densamma som tidigare?
-Thomas är huvudtränare och Linus Edvinsson spelande tränare. Jag, Frank Pettersson är lagledare. Vi kommer även att ha en större ledarstab där Simon Hillberg ska assistera på träningarna och vi har även Robert Linder som lagläkare.

 Så ert lagarbete har starta upp?
-Vi hade ett litet uppehåll efter serien och när vi väl startade upp igen visste vi vilka spelare vi ville ha för att spetsa till truppen och det är de spelarna vi har fått också. Utöver detta har vi även fått 17 st juniorer från Svalöv så det har varit en del att göra men det har fallit ut väl och det ser ljust ut inför 2020.

Ni har tappat 2 spelare? 
-Ja, det är Albin och Malte Vigre som har gått tillbaks till Marieholm.

Några nya nyförvärv?
– De vi har fått in är Philip” Bumbi” Carlsson från Häljarp, Kim Jeppsson från Eslöv, Hampus Sääski Svalöv, Tobias Ahlberg och Kornelius Åxman från Tågarp. Kan komma en eller några till trots att frimånaden är slut.

Vad tror du om serien i sin helhet?
-Tittar man på lagen i serien så ser det ut att bli en tuff men jämn serie. Extra roligt är att vi har så många lag i närheten. Blir ju nästan derbykänsla. Svårt att säga vilka fler lag där är som kommer att ligga i toppen men vi tror att vår största utmanare blir Trollenäs.

Ni har spelat en träningsmatch?
-Vi mötte Furulund i en träningsmatch där vi spelade med 3 av nyförvärven, vinsten med 6-2 var i underkant. Då har de varit ett topplag i div.5 under året.

Vad händer härnäst?
– Vi har uppehåll till 11 januari då vi drar igång med träning och lunch på klubben. Sen väntar träning 3 dagar i veckan tills vi möter Häljarp i första träningsmatchen den 15 februari.  Vi kommer även att spela i Blomsterbergs Cup sista veckan i januari.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close