FotbollMalmö FFNyheter

Eleda Stadion blir det nya namnet på MFF:s hemmaborg

Den 1 januari byter MFF:s hemmaborg Stadion namn till Eleda Stadion och så kommer den att heta i minst fem år framåt.

Avtalet är skrivet på fem år med en option. Vilka summor det handlar om vill varken MFF eller Eleda berätta.

Det gamla avtalet med Swedbank som löpte ut för två år sedan gav fem miljoner kronor per år. Det här är bättre, men hur mycket mer MFF får vill alltså ingen av parterna gå ut med.

– Allt vi gör bygger på att vi har en stabil intäktsgrund från våra partners, så det här är givetvis jätteviktigt, sa MFF:s VD Niclas Carlnén.

Med vid presentationen fanns även Emilie Condrup, marknads- och hållbarhetsansvarig på AKEA, Johan Halvardsson, koncernchef på Eleda och Anna Nordström Carlsson, marknads- och kommunikationschef i MFF.

Alla betonade att de var nöjda, att Eleda är i inledningsfasen för en internationell satsning och att det faktum att MFF numera har ett damlag har gjort det lättare att få klart med avtalet.

– Men framförallt har samhällsengagemanget där vi redan gör mycket tillsammans varit viktigt och nu kan det bli ännu mer. Med tanke på de andra kandidaterna som varit aktuella tycker jag det här är riktigt, riktigt bra, konstaterade Niclas Carlnén.

– Vi kunde tagit ett beslut att ha till exempel Eric Persson stadion istället, men då ska man också fundera över ambitionen och visionen man har som förening. Jag har svårt att se att medlemmarna skulle vara nöjda med att inte ha ambitionen att vara bäst och då måste man också se till att vi får betalt för de rättigheter vi har, som namnrätten till Stadion, och då söka samarbete med partners som har samma ambition, både för vår och deras egen del.

Avtalet börjar alltså gälla den 1 januari. Vid Europa League-hemmamatchen mot Wolfsburg den 27 februari får dock Eleda Stadion inte heta det på grund av UEFA:s regelsystem.

– Det är samma regler som gällt tidigare. Då kommer det att vara Stadion.

En hypotetisk fråga; om UEFA-reglerna inte krävt ett tillfälligt namnbyte vid Europamatcher, hur mycket mer hade avtalet då varit värt?

– Då blir det väldigt viktigt vilken partner man hittar och i det här fallet är det så att det finns en internationell ambition och då tror jag att värdet hade ökat. Inte minst när vi spelar mot Wolfsburg och Eleda är på väg in i den tyska marknaden. Men vi har ju utgått från de förutsättningarna som fanns.

Eleda Group är en koncern som specialiserar sig på anläggnings-, entreprenad- och servicetjänster inom infrastruktur. Man bygger allt från broar till fiber. Under finns regionala bolag, i Sydsverige handlar det om AKEA som är ett mycket välkänt namn för många idrottsklubbar.

– Om vi tittar på samhällsengagemanget i MFF så rimmar det mycket bra med vårt arbete och det här känns som ett helt rätt och naturligt steg att ta i vårt samarbete, sa Emelie Condrup och nickade instämmande när Niclas Carlnén betonade vikten av MFF numera även har damfotboll.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close