skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyNyheterRögle BK

Junior får A-lagskontrakt i Rögle – forward förlänger

Lovande 18-årige backen Samuel Johannesson (bilden) har skrivit sitt första A-lagskontrakt med Rögle och forwarden Erik Andersson har förlängt med ett år, till 2020-21. Johannessons kontrakt är skrivet på två och ett halvt år.

– Det är två viktiga pusselbitar som vi är glada över att ha kvar hos oss framöver också, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressutskick.

Samuel Johannesson har ett par minuter kvar i istid i SHL för att nå 100 minuter vilket automatiskt innebär ett rookiekontrakt. Men Rögles sportsliga ledning vill inte vänta utan har skrivit ett längre kontrakt med den lovande försvararen redan innan julhelgen.

– Det känns väldigt bra, det här har varit min dröm att få skriva A-lagskontrakt med Rögle. Nu vill jag etablera mig mer på allvar och hjälpa laget att vinna. Det är upp till mig själv nu, säger en glad Samuel efter att ha skrivit på kontraktet.

Samuel kom från Halmstad till Rögles U16 2015 och är nu inne på sin femte säsong i föreningen. Den högerfattade försvararen är en spelskicklig och modern back. Han debuterade i Rögles A-lag redan förra säsongen och har under hösten mestadels varit med A-laget, både vad gäller träning och match. Under de senaste matcherna har Samuel fått en allt större roll och har på de fyra senaste matcherna snittat mer än 15 minuter i istid per SHL-match.

– Samuel har en mycket hög potential och går en spännande framtid till mötes där jag tror att SHL inte är hans slutdestination, säger Chris Abbott.

25-årige Erik Andersson är inne på sin andra säsong i Rögle sen han kom från HV71. En nyttig och laglojal anfallare som kan spela på alla tre offensiva positioner. Han har den här säsongen tagit ett rejält kliv i sitt eget spel och fått en betydligt större roll i laget än fjor.

– Jag är jätteglad över att få stanna i Rögle. Vi har något riktigt intressant på gång här och jag vill vara med på den här resan. Jag känner att jag fått mer ansvar och förtroende och det är kul, säger Erik Andersson i pressutskicket.

– Erik har jobbat hårt med sig själv och lyft sitt spel till en ny nivå. En lojal spelare som alltid gör de små sakerna rätt men sällan får de stora rubrikerna men har för oss visat sig vara mycket värdefull, säger sportchefen Chris Abbott.

Foto: Bildbyrån (Petter Arvidson)

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close