FotbollLödde IFNyheter

Kim Johansson i IF Lödde: “Det var inget lätt beslut att ta”

Kim Johansson tränare för IF Lödde. Ni slutade på en stark tredjeplats under din första säsong som tränare för laget. Hur vill du sammanfatta säsongen?

-En fullt godkänd säsong. Det blev en stor omställning spelarmässigt, men framförallt spelmässigt som tog sin lilla tid. Vi gjorde många bra matcher, men tappade tyvärr lite för många onödiga poäng för att kunna hänga med in i toppstriden hela vägen in i slutet. En tredjeplats är fullt godkänt, nu kan vi gå in i en ny säsong där vi känner varandra lite bättre. Denna ser jag väldigt mycket fram emot.

Hur ser kommande år ut? 

-Vi drar igång den 13 januari med träningen. Planen och strukturen sätter jag och Jörgen upp tillsammans. Målsättning och så vidare tar vi tillsammans med truppen under första veckan vi är igång. Jag vill i alla fall göra en bättre säsong än senast. De två översta platserna hoppas jag att vi kan vara med och fightas om hela vägen in till sista omgången. 

Ni har tappat någon spelare? 

-Vi har tappat en del spelare. Jag själv slutar spela och ägnar mig enbart åt tränarrollen. Christoffer Persson slutar, skyttekungen Simon Ingheden går till Lunds BK i div 1, Mattias Jönsson och Hannes Ivarsson går till Uppåkra, Annass Fatih slutar samt Gustav Larsson går till Bjärred.

Ni har också gjort en hel del nyförvärv? 

-En del nyförvärv har vi signat. I år var vi ute i god tid då vi visste vilka som skulle lämna, samt vi hade även en del väldigt osäkra som vi var tvungna att ersätta. Jakob Gustavsson och Simon Samuelsson Renblad från Nike, Christopher Nilsson och Oskar Ahlgren från Torn, Kristoffer Andreasson från Landora samt Kevin Nadarevic från Wormo. Vi har även flyttat upp 3 duktiga unga spelare från U19, Alexander Norrman, Jens Ivarsson och Isak Ekström. 

Frimånaden är nu över så hur vill du sammanfatta den?

-Vi är väldigt nöjda med vår trupp. Vi har tappat duktiga spelare, men fått in riktigt bra ersättare. Jakob och Kristoffer är Löddeprodukter vilket är extra kul att de kommer tillbaka. De övriga är sen handplockade och precis vad vi behöver. En riktigt bra frimånad där vi nu står riktigt stabilt på de flesta positionerna.  Vi har nu 25 spelare i truppen varav 18 spelare är egna produkter. Detta är unikt och något vi är väldigt stolta över.

Du har nu lagt dina egna skor på hyllan och kommer att satsa kommande år på att vara huvudtränare. Kommer du att klara dig vara ifrån planen? 

-Det ska jag nog kunna lösa. Man har ändå varit på planen i 25 år så det var inget lätt beslut att ta, och ska jag vara ärlig vet jag fortfarande inte om det är det rätta. Just i denna situationen jag befinner mig i just nu, så känns det rätt. Jag får ut mest av mig själv som tränare om jag enbart håller mig till den rollen. En grym erfarenhet är det i alla fall att ha haft båda rollerna samtidigt.  

Hur ser försäsongen ut?

-Vi kör igång med fotbollsträning samt lite alternativ träning på gymmet. Drar igång med träningsmatcherna i början av februari, där vi sen strålar samman i ett träningsläger i mars månad, med destination Turkiet.

Vad tror du om de andra lagen i serien?

-Det blir en del nya lag jämfört med tidigare. LB07 har gått upp i tvåan och vi har fått en del Helsingborgslag i serien också. Många bra lag, en del lag som värvat riktigt bra, Balkan bland annat. Det blir säkert ett getingbo, där jag självklart hoppas att vi är med i toppen.

 

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close