FotbollNyheter

Melker i Sösdala IF: “Vi har vår styrka i vårt starka kollektiv”

Alla i Sösdala känner till eldsjälen Melker Servin som alltid sätter föreningen och fotbollen i främsta rummet. Från att han som sexåring började spela fotboll på Hanåsvallen har han fram till idag alltid representerat Sösdala IF. Under tre års studier i Växjö spelade han i IFK Grimslöv, men var samtidigt utlånad till sin moderklubb. 

Nästintill alla i laget har följts åt i många år och känner varandra utan- och innantill. Är detta inte ett problem för nyförvärv som vill komma in i laget?
-Under de senaste åren har nyförvärven snabbt blivit en del av gruppen och på ett bra sätt acklimatiserat sig. Detta tycker jag hela laget ska ha stort kredd för, det visar på styrkan i laget, den fantastiska sammanhållningen. 

Har ni gjort klart med vad er målsättning är 2020?
-Målsättningen kommer tränare och spelare diskutera tillsammans under 2020, så det är inget vi gjort klart med i dagsläget. 

I den preliminära serieindelningen hamnade ni i div 5 mellersta. Detta var ni inte nöjd med utan valde att överklaga, vilket gick igenom. Nu är det klart att ni ska få spela i div 5 nordöstra. Varför denna ändring?
-Vi har i många är känt att vi hamnat i fel serie, utanför vår hemkommun där dessutom merparten av spelarna bor. Vi valde därför att skicka in ett seriöst och genomarbetat motförslag. Efter många om och men gick förslaget igenom vid representantskapsmötet i slutet av november. Oerhört viktigt för föreningen och glädjande för grabbarna i laget.  

Ni slutade på en stark fjärdeplats och vann ert kval till div 5. Det går väldig bra för er. Hur skall ni överträffa detta nästa år?
-Vi har vår styrka i vårt starka kollektiv, tillsammans har vi skapat en stark sammanhållning som gör att vi sällan faller ur ramen. Många spelare har spelat ihop under lång tid, detta börjar nu bära frukt. Sedan har vi några spelare med spetsegenskaper som givetvis är oerhört viktiga för att avgöra matcher, både defensivt och offensivt. 

Vad tror du om de andra lagen i serien?
-Vi är medvetna om att det kommer vara en högre kvalitet på lagen och samtliga matcher kommer bli oerhört tuffa. Men vi tror på oss själva och ser att vi har goda chanser i alla matcher vi spelar. I nuläget skulle jag hålla Glimåkra, Sibbhult och Bjärnum som starka kandidater till seriesegern. 

Träningsmatcher? Cuper?
-Vi kommer spela Askecupen i Hörby måndag 30/12, sedan blir det inga fler cuper. Inte vad som är planerat åtminstone. Gällande träningsmatcher spelar vi den första mot Fjälkinge 15/2. Därefter är det klara matcher mot Trollenäs, Osby, Hörby, Vittsjö och Farstorp. Kan eventuellt tillkomma någon match.

Till sist, frimånaden är nyss avslutad. Hur ser det ut med spelare in respektive ut?
-Det har hänt en hel del på spelarfronten. Vi har dessutom förstärkt ledarstaben med Mats Larsson som kommer in som assisterande tränare. Mats har varit i föreningen massor med år, men kommer senast från en tränarsejour i Tjörnarps BoIF. Ett viktigt tillskott!

-Pontus Berg, mittfältare. Esperöds SK. 21 år.
-Flamur Grabanica, back. Maglasäte IF. 21 år.
-Sebastian Svennesson, mittfältare. IFK Hässleholm. 17 år.
-Kalle Frykmalm, anfallare. Tjörnarps BoIF. 32 år.
-Rasmus Ranehammar, målvakt. Tyringe IF. 17 år.
-Najbullah Bahrami, mittfältare. Höörs IS. 18 år.
-Liridon Jakupi, mittfältare. Maglasäte IF. 35 år.

 UT
-Arvid Pettersson, back. Flyttar till Göteborg. 23 år.
-Adrian Göransson, mittfältare. Vinslövs IF. 25 år.
-Daniel Forsback, målvakt. slutar. 40 år.

Bild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close